leendő
partnereinknek

Ricottás, sütőtökös halloweeni pite

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vegetáriánus , Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A lisztet, sütőport, sót és a cukrot keverjük össze. Morzsoljuk hozzá a vajat, adjuk hozzá az egyik tojást és gyorsan gyúrjuk össze. ( A hozzávalók mindegyike legyen hideg, és gyorsan dolgozzunk, hogy jó, puha, morzsás tésztát kapjunk, különben ha túldolgozzuk, akkor kemény lesz) Nyújtsuk ki a tészta ¾-ét kb. m1-1,5 cm-esre. Illesszük egy gyümölcstorta formába.

2.

A töltelékhez keverjük össze a ricottát, sült tököt, cukrot, és a vaníliás cukrot. A masszát terítsük a tésztára, majd borítsuk be a szeletelt almával. A maradék tésztát csíkozzuk fel és terítsük a tetejére pókháló formában. Formázhatunk még rá külön pókot is. A másik tojást verjük fel és kenjük be vele a tésztát. felcsíkozzuk, és pókháló formában a tetejére terítjük. Pókot is formázhatunk rá. A maradék tojással kenjük be a tésztát.

Előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, míg szép aranybarna lesz a tészta.

Hozzávalók

A TÖLTELÉKHEZ

250 g Szarvasi ricotta

150 g / 2-4 db Alma

150 g Sült tök

1 csomag / 10-15 g Vaníliás cukor

30 g Cukor

A TÉSZTÁHOZ

300 g Liszt

200 g Vaj

100 g Cukor

1 tasak, kb 2 tk. Sütőpor

2 db Tojás

1 csipet Só