Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Vegetáriánus , Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A lisztet, sütőport, sót és a cukrot keverjük össze. Morzsoljuk hozzá a vajat, adjuk hozzá az egyik tojást és gyorsan gyúrjuk össze. ( A hozzávalók mindegyike legyen hideg, és gyorsan dolgozzunk, hogy jó, puha, morzsás tésztát kapjunk, különben ha túldolgozzuk, akkor kemény lesz) Nyújtsuk ki a tészta ¾-ét kb. m1-1,5 cm-esre. Illesszük egy gyümölcstorta formába.
2.
A töltelékhez keverjük össze a ricottát, sült tököt, cukrot, és a vaníliás cukrot. A masszát terítsük a tésztára, majd borítsuk be a szeletelt almával. A maradék tésztát csíkozzuk fel és terítsük a tetejére pókháló formában. Formázhatunk még rá külön pókot is. A másik tojást verjük fel és kenjük be vele a tésztát. felcsíkozzuk, és pókháló formában a tetejére terítjük. Pókot is formázhatunk rá. A maradék tojással kenjük be a tésztát.
Előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig, míg szép aranybarna lesz a tészta.
250 g Szarvasi ricotta
150 g / 2-4 db Alma
150 g Sült tök
1 csomag / 10-15 g Vaníliás cukor
30 g Cukor
300 g Liszt
200 g Vaj
100 g Cukor
1 tasak, kb 2 tk. Sütőpor
2 db Tojás
1 csipet Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!