leendő
partnereinknek

Ricottás-parmezános rudak

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Falatkák

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

Gyúrjuk össze a vajat a liszttel, 5 dkg reszelt parmezánnal és a ricottával. Ízlés szerint sózzuk, majd tekerjük be folpackba és tegyük be a hűtőbe minimum egy órára.

2.

Egy kilisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 2-3 mm-es vastagságúra. Csíkozzuk fel kb. 1-2 cm széles és 7-8 cm hosszú rudacskákra. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe. A maradék parmezánt reszeljük le és szórjuk meg vele.

3.

Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük készre. Kb. 4-5 tepsivel fogunk készíteni. Még frissen, de ne forrón fogyasszuk.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

250 g Liszt

120 g Parmezán sajt

250 g Vaj