leendő
partnereinknek

Ricottás palacsinta mézzel és erdei gyümölcsökkel

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük el a ricottával és a narancshéjjal.

2.

Majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport.

3.

Verjük fel a tojásfehérjét és óvatosan keverjük a tésztához.

4.

Palacsintasütőben süssük meg őket olajon, vagy margarinon. Egy-egy evőkanálnyit süssünk mindig, így szép, tenyérnyi darab kisebb palacsintáink lesznek.

5.

Tálaljuk mézzel és a gyümölcsökkel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

100 g Liszt

2 db Tojás

150 ml Tej

1 tk. Sütőpor

1 db Narancs

2-3 ek. Méz

150 g Málna

Olaj a sütéshez