Ricottás palacsinta eperrel és mézzel

RICOTTÁS PALACSINTA EPERREL ÉS MÉZZEL

Elkészítési idő

30-60 perc

RICOTTÁS PALACSINTA EPERREL ÉS MÉZZEL

Kategória

Reggelik

RICOTTÁS PALACSINTA EPERREL ÉS MÉZZEL

Cimkék

Gyerekeknek , Vendégváró
RICOTTÁS PALACSINTA EPERREL ÉS MÉZZEL

Allergének

glutén , tej , tojás

Hozzávalók

100 g Liszt

120 ml Tej

2 db Tojás

1 db Vanília rúd

1/2 tk. Sütőpor

1 csipet Só

4 ek. Méz

Vaj vagy Olaj a sütéshez

Elkészítés

1.

A tojásokat válasszuk külön. A sárgáját keverjük össze a ricottával, liszttel, tejjel, sütőporral és a csipet sóval. Kaparjuk ki a vaníliarúd magjait és azt is keverjük el benne alaposan.

2.

A tojásfehérjéket verjük föl, majd óvatosan keverjük hozzá a palacsintatésztához.

3.

Forrósítsunk föl olajat, vagy vajat a palacsintasütő(k)ben és tegyünk bele 3-4 púpos evőkanálnyi tésztát és süssük meg mindkét oldalukat. Így kisebb méretű, kicsit vastagabb, de nagyon könnyű állagú, amerikai jellegű palacsintákat kapunk.

4.

Tálaláskor locsoljuk meg mézzel és daraboljunk rájuk epret. Természetesen szezononként bármilyen gyümölccsel tálalhatjuk.