Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Reggelik
Címkék
Gyerekeknek , VendégváróAllergének
glutén , tej , tojás1.
A tojásokat válasszuk külön. A sárgáját keverjük össze a ricottával, liszttel, tejjel, sütőporral és a csipet sóval. Kaparjuk ki a vaníliarúd magjait és azt is keverjük el benne alaposan.
2.
A tojásfehérjéket verjük föl, majd óvatosan keverjük hozzá a palacsintatésztához.
3.
Forrósítsunk föl olajat, vagy vajat a palacsintasütő(k)ben és tegyünk bele 3-4 púpos evőkanálnyi tésztát és süssük meg mindkét oldalukat. Így kisebb méretű, kicsit vastagabb, de nagyon könnyű állagú, amerikai jellegű palacsintákat kapunk.
4.
Tálaláskor locsoljuk meg mézzel és daraboljunk rájuk epret. Természetesen szezononként bármilyen gyümölccsel tálalhatjuk.
100 g Liszt
120 ml Tej
2 db Tojás
1 db Vanília rúd
1/2 tk. Sütőpor
1 csipet Só
4 ek. Méz
Vaj vagy Olaj a sütéshez
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!