Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén1.
Keverjük össze a ricottát a tejjel, joghurttal, cukorral, tojással és a folyékonnyá olvasztott vajjal. Szórjuk meg 1-2 csipet sóval és keverjük el benne a narancs lereszelt héját.
2.
Ezután keverjük hozzá a leszitált lisztet és a sütőport. A tészta jó sűrű lesz, teljesen más állagú, mint a megszokott palacsintatészta. Hagyjuk kb. 10 percig állni.
3.
Kevés olajon süssünk belőle közepes méretű palacsintákat. Tegyünk egy szélesebb palacsintasütőbe 3 evőkanálnyi tésztát 3 felé, azaz egyszerre 3 palacsintát tudunk így sütni. Az egyes kupacokat kenjük szét kör alakúra, de ne érjenek egymáshoz. Hagyjuk sülni, majd amikor enyhén buborékozik a tészta felső része, akkor fordítsuk meg, majd fejezzük be a sütést 1-2 perc alatt.
4.
Ha kész mind, tálaljuk csíkokra vágott almával és mézzel.
300 g Szarvasi ricotta
75 g Cukor
1 db Tojás
1 db Narancs
200 ml Tej
50 ml Joghurt
50 g Vaj
170 g Liszt
2 tk. Sütőpor
Olaj a sütéshez
1 db Alma
1-2 ek. Méz
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!