leendő
partnereinknek

Ricottás palacsinta almával és mézzel

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

Keverjük össze a ricottát a tejjel, joghurttal, cukorral, tojással és a folyékonnyá olvasztott vajjal. Szórjuk meg 1-2 csipet sóval és keverjük el benne a narancs lereszelt héját.

2.

Ezután keverjük hozzá a leszitált lisztet és a sütőport. A tészta jó sűrű lesz, teljesen más állagú, mint a megszokott palacsintatészta. Hagyjuk kb. 10 percig állni.

3.

Kevés olajon süssünk belőle közepes méretű palacsintákat. Tegyünk egy szélesebb palacsintasütőbe 3 evőkanálnyi tésztát 3 felé, azaz egyszerre 3 palacsintát tudunk így sütni. Az egyes kupacokat kenjük szét kör alakúra, de ne érjenek egymáshoz. Hagyjuk sülni, majd amikor enyhén buborékozik a tészta felső része, akkor fordítsuk meg, majd fejezzük be a sütést 1-2 perc alatt.

4.

Ha kész mind, tálaljuk csíkokra vágott almával és mézzel.

Hozzávalók

300 g Szarvasi ricotta

75 g Cukor

1 db Tojás

1 db Narancs

200 ml Tej

50 ml Joghurt

50 g Vaj

170 g Liszt

2 tk. Sütőpor

Olaj a sütéshez

1 db Alma

1-2 ek. Méz