Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , diófélék , glutén1.
A vajat szobahőmérsékleten puhítsuk meg, majd verjük föl simára a cukorral és a vaníliával. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
2.
Majd egyenként keverjük hozzá a tojást. Ezután keverjük hozzá a ricottát és a sót is.
3.
Adjuk hozzá és jól keverjük el benne a lisztet, a szódabikarbónát és a darált diót.
4.
Egy kb. 40x28 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Tegyük bele és szépen simítsuk el a tésztát.
5.
Hámozzuk meg a barackot, vágjuk ki a magját és a fél barackokat negyedeljük, vagy mérettől függően harmadoljuk. Szépen rendezzük el a tészta tetején. Szórjuk meg a málnával és a mandulapehellyel is.
6.
Tegyük a sütőbe, majd süssük kb. 40 percig. Ezután fedjük le fóliával és süssük további kb. 20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük a készültségét. Vigyázzunk, ne süssük túl, ne száradjon ki. Ha kész vegyük ki, hagyjuk picit hűlni, majd tegyük át a sütőrácsra. Ha már szobahőmérsékletű, akkor szeletelhetjük. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
125 g Szarvasi ricotta
250 g Vaj
75 g Darált dió
300 g Liszt
3 db Őszibarack
120 g Málna
1 ek. Vanília aroma
2-3 ek. mandulapehely
1-2 csipet Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!