leendő
partnereinknek

Ricottás őszibarack melba

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , diófélék , glutén

Elkészítés

1.

A vajat szobahőmérsékleten puhítsuk meg, majd verjük föl simára a cukorral és a vaníliával. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2.

Majd egyenként keverjük hozzá a tojást. Ezután keverjük hozzá a ricottát és a sót is.

3.

Adjuk hozzá és jól keverjük el benne a lisztet, a szódabikarbónát és a darált diót.

4.

Egy kb. 40x28 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Tegyük bele és szépen simítsuk el a tésztát.

5.

Hámozzuk meg a barackot, vágjuk ki a magját és a fél barackokat negyedeljük, vagy mérettől függően harmadoljuk. Szépen rendezzük el a tészta tetején. Szórjuk meg a málnával és a mandulapehellyel is.

6.

Tegyük a sütőbe, majd süssük kb. 40 percig. Ezután fedjük le fóliával és süssük további kb. 20 percig. Tűpróbával ellenőrizzük a készültségét. Vigyázzunk, ne süssük túl, ne száradjon ki. Ha kész vegyük ki, hagyjuk picit hűlni, majd tegyük át a sütőrácsra. Ha már szobahőmérsékletű, akkor szeletelhetjük. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

Hozzávalók

125 g Szarvasi ricotta

250 g Vaj

75 g Darált dió

300 g Liszt

3 db Őszibarack

120 g Málna

1 ek. Vanília aroma

2-3 ek. mandulapehely

1-2 csipet Só