Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
Gyúrjuk össze a kockákra vágott vajat a liszttel, ricottával, egy db tojással, cukorral és a sóval. Tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
2.
Egy kilisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra. Vágjunk belőlük kb. 5-6 cm-es négyzeteket.
3.
Mindegyik közepébe tegyünk egy-egy kiskanállal a sűrűre főzött szilvalekvárból. Majd tekerjük fel és formázzunk kifliket belőlük.
4.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tegyük őket és kenegessük meg a tetejüket egy felvert tojással. Majd 180 C-on süssük meg őket kb. 15-20 perc alatt aranybarnára.
5.
Ha kész, hagyjuk őket kicsit hűlni, majd langyosan, esetleg egy kis porcukorral meghintve tálaljuk.
250 g Szarvasi ricotta
250 g Vaj
250 g Liszt
2 db Tojás
20 g Cukor
Só
SŰRŰ SZILVALEKVÁR
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!