leendő
partnereinknek

Ricottás, halas gnocchi spenóttal és paradicsomszósszal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , halak , tojás

Elkészítés

1.

A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Tegyük a besózott halszeleteket egy hőálló tepsibe. Öntsük le őket forró vízzel. Tegyünk a vízbe 1-2 babérlevelet és fekete borsot. Fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe kb. 15 percre.

2.

Miután kivettük, jól csöpögtessük le, hagyjuk egy kicsit hűlni.

3.

A spenótból szedjük ki a vastag levélereket, majd mossuk meg a leveleket alaposan. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olívaolajat és egy perc alatt fonnyasszuk meg rajta a spenótot. Majd csöpögtessük le jól, és csavarjuk ki alaposan. Aprítsuk fel ezután.

4.

Keverjük össze az ujjunkkal apróra szedett halhúst a ricottával, spenóttal és a tojással. Ízesítsük egy csipet szerecsendióval, sóval borssal.

5.

A kezünkkel készítsünk belőlük diónyi nagyságú, gnocchi formájú gombócokat. Tegyük őket egy hőálló tálba, majd öntsük le forró paradicsomszósszal.

6.

Tegyük be a forró sütőbe 15 percre. Miután kivettük, tálaljuk reszelt parmezánnal, ruccolával és bazsalikom levelekkel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

500 g Afrikai harcsa

250 g Spenótlevél

1000 ml Paradicsom passata

50 g Parmezán sajt

1 db Tojás

OLÍVAOLAJ

Bors

2 db Babérlevél

RUKKOLA ÉS BAZSALIKOM LEVÉL A TÁLALÁSHOZ