Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás , diófélék1.
A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra. A leveles tésztát hajtsuk ki egy tepsire a sütőpapírjával együtt. Egy késsel vágjunk egy pár mm mély vékony csíkot a széleitől kb. 1,5 cm-re, ez lesz a széle. Fedjük le egy alufóliával és a csíkokon belüli részt szórjuk meg szárazbabbal, vagy csicseriborsóval nehezékként. Süssük így vakon kb. 10-12 percig.
2.
Közben vágjuk apróra a petrezselyem zöldet. Egy villával nyomkodjuk szét a ricottát a feta sajttal és a tojással keverjük össze. Keverjük hozzá a petrezselyem zöldet is. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal.
3.
Ha félig megsült a tészta, akkor vegyük ki, távolítsuk el róla a fóliát és a babot. Hagyjuk hűlni. Ha már nem meleg, akkor kenjük meg a sajttal és tegyük vissza a sütőbe 10 percre.
4.
Miután kivettük, tépkedjük rá a sonkát, szórjunk rá rukkolát. Tegyük rá a félbevágott cékla szeleteket és a diót. Locsoljuk meg egy kis olíva olajjal, ízesítsük tengeri sóval és frissen őrölt fekete borssal. Tálaljuk.
150 g Szarvasi ricotta
245g, 1 csomag Leveles tészta
100 g Feta sajt
1 csokor Petrezselyemzöld
1 db Tojás
6-8 db Cékla
2 ek. Dióbél
6 szelet Sonka
Néhány g Rukkola
1-2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!