leendő
partnereinknek

Ricottás-fetás pite sonkával és céklával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás , diófélék

Elkészítés

1.

A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra. A leveles tésztát hajtsuk ki egy tepsire a sütőpapírjával együtt. Egy késsel vágjunk egy pár mm mély vékony csíkot a széleitől kb. 1,5 cm-re, ez lesz a széle. Fedjük le egy alufóliával és a csíkokon belüli részt szórjuk meg szárazbabbal, vagy csicseriborsóval nehezékként. Süssük így vakon kb. 10-12 percig.

2.

Közben vágjuk apróra a petrezselyem zöldet. Egy villával nyomkodjuk szét a ricottát a feta sajttal és a tojással keverjük össze. Keverjük hozzá a petrezselyem zöldet is. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal.

3.

Ha félig megsült a tészta, akkor vegyük ki, távolítsuk el róla a fóliát és a babot. Hagyjuk hűlni. Ha már nem meleg, akkor kenjük meg a sajttal és tegyük vissza a sütőbe 10 percre.

4.

Miután kivettük, tépkedjük rá a sonkát, szórjunk rá rukkolát. Tegyük rá a félbevágott cékla szeleteket és a diót. Locsoljuk meg egy kis olíva olajjal, ízesítsük tengeri sóval és frissen őrölt fekete borssal. Tálaljuk.

Hozzávalók

150 g Szarvasi ricotta

245g, 1 csomag Leveles tészta

100 g Feta sajt

1 csokor Petrezselyemzöld

1 db Tojás

6-8 db Cékla

2 ek. Dióbél

6 szelet Sonka

Néhány g Rukkola

1-2 ek. Olívaolaj

Bors