leendő
partnereinknek

Ricottás, cukkinis penne

RICOTTÁS, CUKKINIS PENNE

Elkészítési idő

5-30 perc

RICOTTÁS, CUKKINIS PENNE

Kategória

Tészták

RICOTTÁS, CUKKINIS PENNE

Cimkék

RICOTTÁS, CUKKINIS PENNE

Allergének

tej , glutén

Hozzávalók

500 g Szarvasi ricotta

400 g Penne

1 db Citrom

KEVÉS OLÍVAOLAJ

50 g Parmezán sajt

Bors

Elkészítés

1.

Forró, lobogó vízben főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le.

2.

Miközben forr a víz és fő a tészta el tudunk minden mást készíteni. Daraboljuk fel kisebb kockákra a szalonnát és kevés olaj hozzáadásával pirítsuk meg. Vegyük ki k.b az egyharmadát és tegyük félre.

3.

Adjuk hozzá a ricottát és reszeljük bele a nyers cukkinit a reszelő nagy lyukain. Adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat is. Keverjük össze.

4

Keverjük hozzá a tésztát. Szórjuk meg frissen őrölt feketeborssal, tálaláskor pedig reszelt parmezán sajttal és a félretett szalonna kockákkal.