leendő
partnereinknek

Ricottás-csokis süti

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró , Gyerekeknek

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

Süssük meg először a süti alját. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Verjük fel a 2 tojást a cukorral szép halványra és habosra. Majd keverjük hozzá a lisztet, sütőport, tejet és olajat.

2.

Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tészta felét. Süssük meg légkeverés nélkül kb. 15 perc alatt.

3.

Közben keverjük össze a ricottát a vaníliával, tojással, keményítővel és csokival. Ha nincs pasztilla, használjunk összetört táblás csokit.

4.

Kenjük a krémet a megsült tésztára, majd öntsük rá a tészta másik felét. Kenjük el egyenletesen, majd süssük további 40 percig a sütőben, míg szépen meg nem sül. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd tálalhatjuk akár langyosan, akár hidegen is.

Hozzávalók

A KRÉMHEZ:

500 g Szarvasi ricotta

100 g Csokoládé pasztilla

40 g Keményítő

2 db Tojás

1 ek. Vanília aroma

100 g Cukor

A TÉSZTÁHOZ:

150 g Cukor

2 db Tojás

140 g Liszt

45 ml Tej

3-4 ek. Olaj

1 tasak, kb. 2-3 tk. Sütőpor