Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén1.
Készítsük el a citromos krémet. Egy lábosban tegyünk fel vizet forrni, erre tegyünk egy fém tálat úgy, hogy ne érjen az alja a forró vízbe.
2.
Tegyük a citromlét, reszelt citromhéjat, felkockázott vajat és cukrot a tálba. Olvasszuk föl a gőz fölött, majd folyamatosan kevergetve főzzük pudingsűrűségűre. Majd vegyük le és hagyjuk hűlni. De időnként keverjük meg, hogy maradjon szép sima. Külön-külön üssük bele a tojásokat és úgy főzzük pudingsűrűségűre.
3.
Keverjük össze a ricottát a cukorral simára.
4.
A babapiskótákat egyenként mártsuk a limonádéba és tegyük egy tál aljára. Erre kenjük a ricottakrémet.
5.
Erre tegyünk még egy réteg limonádéba mártogatott babapiskótát. Majd erre öntsük a kihűlt citromos krémet. Tegyük hűtőbe pár órára.
6.
Tálalás előtt verjük fel a tejszínt a cukorral és ezt még kenjük a tetejére.
500 g Szarvasi ricotta
175 g Cukor
4 db Citrom
3 db Tojás
1 db Tojás sárgája
100 g Vaj
200 g Cukor
250 g Babapiskóta
3 DL LIMONÁDÉ
200 ml Tejszín
50 g Cukor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!