leendő
partnereinknek

Ricottás, citromos „tiramisu”

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

Készítsük el a citromos krémet. Egy lábosban tegyünk fel vizet forrni, erre tegyünk egy fém tálat úgy, hogy ne érjen az alja a forró vízbe.

2.

Tegyük a citromlét, reszelt citromhéjat, felkockázott vajat és cukrot a tálba. Olvasszuk föl a gőz fölött, majd folyamatosan kevergetve főzzük pudingsűrűségűre. Majd vegyük le és hagyjuk hűlni. De időnként keverjük meg, hogy maradjon szép sima. Külön-külön üssük bele a tojásokat és úgy főzzük pudingsűrűségűre.

3.

Keverjük össze a ricottát a cukorral simára.

4.

A babapiskótákat egyenként mártsuk a limonádéba és tegyük egy tál aljára. Erre kenjük a ricottakrémet.

5.

Erre tegyünk még egy réteg limonádéba mártogatott babapiskótát. Majd erre öntsük a kihűlt citromos krémet. Tegyük hűtőbe pár órára.

6.

Tálalás előtt verjük fel a tejszínt a cukorral és ezt még kenjük a tetejére.

Hozzávalók

A RICOTTÁS TÖLTELÉKHEZ:

500 g Szarvasi ricotta

175 g Cukor

A CITROMOS KRÉMHEZ:

4 db Citrom

3 db Tojás

1 db Tojás sárgája

100 g Vaj

200 g Cukor

A TETEJÉRE ÉS A RÉTEGEK KÖZÉ:

250 g Babapiskóta

3 DL LIMONÁDÉ

200 ml Tejszín

50 g Cukor