Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Allergének
tej , tojás1.
A legjobb, ha egy otthoni sütögetésből megmaradt szikkadt kalácsot használunk. Vágjuk szeletekre.
2.
Tegyük fel a tejet melegedni. 50 g cukor verjük fel a tojással. A cukor kisebbik részért pedig keverjük ki a ricottával
3.
3, Ha meleg a tej, akkor egy kicsit öntsünk belőle a cukros tojásra és egy kis habverővel keverjük simára. Majd ezt öntsük rá a többi tejre és lassan kezdjük el keverni kis lángon. Most adjuk hozzá a vaníliát és a citromhéjat is. Szép lassan sűrítsük be a krémet.
4.
4, Közben kenjünk ki egy sütőtálat 1 ek vajjal. A kalácsszeletekkel rakjunk ki egy sort a tálban. Szórjuk meg a mazsola felével, majd kanalazzuk rá a ricotta felét. Kissé kenjük el. Erre öntsük rá a krém felét. Majd rakjunk le ugyanígy még egy réteget. Hagyjuk állni legalább 10-15 percig, hogy a kalács jól szívja be a krémet.
5.
Ezalatt forrósítsuk fel a sütőt 180 C-ra. Tegyük be a desszertet 20-25 percre és süssük meg.
8 szelet Kalács
250 g Szarvasi ricotta
500 ml Tej
2 db Tojás
1/2 tk. Vanília őrlemény
80 g Cukor
20 g Vaj
1 db Citrom
10 ek. Mazsola
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!