leendő
partnereinknek

Ricottás „bread and butter pudding”

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

A legjobb, ha egy otthoni sütögetésből megmaradt szikkadt kalácsot használunk. Vágjuk szeletekre.

2.

Tegyük fel a tejet melegedni. 50 g cukor verjük fel a tojással. A cukor kisebbik részért pedig keverjük ki a ricottával

3.

3, Ha meleg a tej, akkor egy kicsit öntsünk belőle a cukros tojásra és egy kis habverővel keverjük simára. Majd ezt öntsük rá a többi tejre és lassan kezdjük el keverni kis lángon. Most adjuk hozzá a vaníliát és a citromhéjat is. Szép lassan sűrítsük be a krémet.

4.

4, Közben kenjünk ki egy sütőtálat 1 ek vajjal. A kalácsszeletekkel rakjunk ki egy sort a tálban. Szórjuk meg a mazsola felével, majd kanalazzuk rá a ricotta felét. Kissé kenjük el. Erre öntsük rá a krém felét. Majd rakjunk le ugyanígy még egy réteget. Hagyjuk állni legalább 10-15 percig, hogy a kalács jól szívja be a krémet.

5.

Ezalatt forrósítsuk fel a sütőt 180 C-ra. Tegyük be a desszertet 20-25 percre és süssük meg.

Hozzávalók

8 szelet Kalács

250 g Szarvasi ricotta

500 ml Tej

2 db Tojás

1/2 tk. Vanília őrlemény

80 g Cukor

20 g Vaj

1 db Citrom

10 ek. Mazsola