leendő
partnereinknek

Ricotta torta ribizlivel és nektarinnal

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 170 C-ra. Keverjük össze a tojást a cukorral, ricottával, tejjel és kókuszolajjal.

2.

Majd szórjuk hozzá szitán keresztül a lisztet és a sütőport. Keverjük el, majd keverjük hozzá a ribizli felét is.

3.

Béleljünk ki sütőpapírral egy 23-25 cm-es kerek, csatos tortaformát, az oldalát pedig olajozzuk, vagy vajazzuk ki.

4.

Öntsük bele a tésztát. A tetejére szórjuk a maradék ribizlit és a felszeletelt nektarint.

5.

Tegyük a sütőbe és kb. 50 perc alatt süssük készre. Hagyjuk hűlni, majd langyosan szeleteljük. Tálaláskor megszórhatjuk egy kis porcukorral.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

50 ml Tej

100 g Cukor

3 db Tojás

5 ek. Kókuszolaj

150 g Ribizli

4 db Nektarin

320 g Liszt

1 tk. Sütőpor