Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén1.
Keverjük össze simára a ricottát a tejföllel, a liszttel, a tejjel, a cukorral, a tojással és a tojás sárgájával. Tegyünk bele egy pici sót és a citromhéjat. Keverjük jól össze még egyszer.
2.
A sütőt melegítsük elő 165-170 fokra. Egy sütőformába tegyünk sütőpapírt. Öntsük bele a tésztát.
3.
Süssük kb. 40 percig, majd kapcsoljuk ki a sütőt. Hagyjuk bent a tortát kb. 15 percig, majd vegyük ki és hűtsük ki. Majd tegyük hűtőbe és hűtsük legalább 2-3 órát.
4.
A kimagozott cseresznyét szórjuk meg cukorral és hagyjuk állni kb. fél órát. Majd kis lángon főzzük kb. 10 percig. A ricotta tortát tálaljuk a meleg cseresznyés szósszal.
500 g Szarvasi ricotta
kb. 250 g Tejföl
kb. 40-50 ml Tej
2 db Tojás
2 db Tojás sárgája
80 g Cukor
30 g Liszt
Só
1 db Citrom
300 G CSERESZNYE
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!