leendő
partnereinknek

Ricotta krémtorta meleg cseresznyés szósszal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

Keverjük össze simára a ricottát a tejföllel, a liszttel, a tejjel, a cukorral, a tojással és a tojás sárgájával. Tegyünk bele egy pici sót és a citromhéjat. Keverjük jól össze még egyszer.

2.

A sütőt melegítsük elő 165-170 fokra. Egy sütőformába tegyünk sütőpapírt. Öntsük bele a tésztát.

3.

Süssük kb. 40 percig, majd kapcsoljuk ki a sütőt. Hagyjuk bent a tortát kb. 15 percig, majd vegyük ki és hűtsük ki. Majd tegyük hűtőbe és hűtsük legalább 2-3 órát.

4.

A kimagozott cseresznyét szórjuk meg cukorral és hagyjuk állni kb. fél órát. Majd kis lángon főzzük kb. 10 percig. A ricotta tortát tálaljuk a meleg cseresznyés szósszal.

Hozzávalók

500 g Szarvasi ricotta

kb. 250 g Tejföl

kb. 40-50 ml Tej

2 db Tojás

2 db Tojás sárgája

80 g Cukor

30 g Liszt

1 db Citrom

300 G CSERESZNYE