leendő
partnereinknek

Ricotta gnocchi zsályával és pirított mandulával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

Keverjük simára a ricottát a tojással, pár csipet sóval és frissen reszelt szerecsendióval. Majd adjuk hozzá a lisztet is és keverjük el, de ne gyúrjuk túl, különben kemény lesz a tésztánk főzés után. Fedjük le folpackkal és tegyük hűtőbe fél órára.

2.

Kb. fél dl olívaolajban pirítsuk meg a zsályalevelek felét, majd vegyük ki őket egy szűrőkanállal és konyhai törlőpapíron itassuk le, majd hagyjuk hűlni. Majd öntsük ki a zsályás olaj nagy részét későbbi, más felhasználásra (leveseket, tésztákat, salátákat, rizottókat is locsolhatunk vele). A maradék olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Öntsük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá a zsálya másik felét finomra vágva, majd forraljuk föl. Sózzuk, borsozzuk és zárjuk el a lángot.

3.

Közben forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Egy nyújtódeszkát szórjunk meg kukoricaliszttel (ha nincs sima liszt is jó lesz). A kihűlt tésztából vágjunk ki darabokat, majd a lisztes deszkán hengergessünk belőle ujjnyi vastag rudakat. Ebből késsel vágjunk le 2-3 cm-es darabkákat. Villával nyomkodhatunk bele mintát is. Ha kész vagyunk kb. egy maréknyi gnocchival, akkor tegyük is a lobogó vízbe főni. Miután feljöttek a víz tetejére, főzzük még őket 3-4 percig. Majd egy szűrőkanállal tegyük át a tejszínes szószba. Folytassuk a gnocchi főzést adagonként, míg el nem fogynak. A szószos gnocchihoz végül adjunk reszelt parmezánt és keverjük jól el. Melegítsük át újra.

4

Egy száraz serpenyőben pirísuk meg a mandulát. Tálaljuk a ricottás gnocchit a pirított mandulával és a sült zsályalevelekkel megszórva.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

1 db Tojás

150 g Liszt

1-2 csipet Szerecsendió

50 g Parmezán sajt

1 gerezd Fokhagyma

2 ek. mandulapehely

olívaolaj

Bors

KUKORICALISZT (VAGY BÚZALISZT) A GYÚRÁSHOZ