Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , tojás , glutén1.
Keverjük simára a ricottát a tojással, pár csipet sóval és frissen reszelt szerecsendióval. Majd adjuk hozzá a lisztet is és keverjük el, de ne gyúrjuk túl, különben kemény lesz a tésztánk főzés után. Fedjük le folpackkal és tegyük hűtőbe fél órára.
2.
Kb. fél dl olívaolajban pirítsuk meg a zsályalevelek felét, majd vegyük ki őket egy szűrőkanállal és konyhai törlőpapíron itassuk le, majd hagyjuk hűlni. Majd öntsük ki a zsályás olaj nagy részét későbbi, más felhasználásra (leveseket, tésztákat, salátákat, rizottókat is locsolhatunk vele). A maradék olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Öntsük hozzá a tejszínt, adjuk hozzá a zsálya másik felét finomra vágva, majd forraljuk föl. Sózzuk, borsozzuk és zárjuk el a lángot.
3.
Közben forraljunk fel egy nagy fazék sós vizet. Egy nyújtódeszkát szórjunk meg kukoricaliszttel (ha nincs sima liszt is jó lesz). A kihűlt tésztából vágjunk ki darabokat, majd a lisztes deszkán hengergessünk belőle ujjnyi vastag rudakat. Ebből késsel vágjunk le 2-3 cm-es darabkákat. Villával nyomkodhatunk bele mintát is. Ha kész vagyunk kb. egy maréknyi gnocchival, akkor tegyük is a lobogó vízbe főni. Miután feljöttek a víz tetejére, főzzük még őket 3-4 percig. Majd egy szűrőkanállal tegyük át a tejszínes szószba. Folytassuk a gnocchi főzést adagonként, míg el nem fogynak. A szószos gnocchihoz végül adjunk reszelt parmezánt és keverjük jól el. Melegítsük át újra.
4
Egy száraz serpenyőben pirísuk meg a mandulát. Tálaljuk a ricottás gnocchit a pirított mandulával és a sült zsályalevelekkel megszórva.
250 g Szarvasi ricotta
1 db Tojás
150 g Liszt
1-2 csipet Szerecsendió
50 g Parmezán sajt
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. mandulapehely
olívaolaj
Só
Bors
KUKORICALISZT (VAGY BÚZALISZT) A GYÚRÁSHOZ
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!