Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Falatkák
Címkék
VendégváróAllergének
tej , szezámmag1.
A hozzávalókat egy tálban homogénné keverjük, majd hűtőben fóliába csomagolva egy éjszakán át pihentetjük.
2.
Pihentetés után, egy lisztezett szilikon lapon kinyújtjuk,négyzet alakú szaggatóval kiszaggatjuk és megtöltjük,majd a 2 sarkánál összenyomjuk. Így háromszögeket kapunk,amelyek szélét villával lenyomkodjuk. Tojássárgájával lekenjük a tetejüket, majd különböző magvakkal megszórjuk. A magvakkal könnyen megkülönböztethetjük,hogy melyiket mivel töltöttük.
Töltelékek: A spenótoshoz a spenótot leforrázzuk,jó alaposan lecsöpögtetjük,kevés fokhagyma granulátumot és sót adunk hozzá majd egy fél Szarvasi mozzarella golyó mellé a tésztába helyezzük és kész is a töltelékünk. Igazából ízlésünk szerint bármivel tölthetjük,de a spenótos –mozzarellás mellett még a kolbász-mozzerella golyó párosítás is remek, mert nagyon passzol az édeskés mozzarella a fűszeres kolbásszal
250 g Szarvasi ricotta
15 DKG SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT LISZTKEVERÉK
150 g Vaj
50 g Szezámmagliszt
Só
100 g Szarvasi mozzarella light
ÍZLÉS SZERINT SPENÓT, BACON, KOLBÁSZ SONKA STB.
A DÍSZÍTÉSHEZ: TÖKMAG, SZEZÁMMAG, NAPRAFORGÓ MAG
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!