leendő
partnereinknek

Reform ricottás töltött háromszögek

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Falatkák

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , szezámmag

Elkészítés

1.

A hozzávalókat egy tálban homogénné keverjük, majd hűtőben fóliába csomagolva egy éjszakán át pihentetjük.

2.

Pihentetés után, egy lisztezett szilikon lapon kinyújtjuk,négyzet alakú szaggatóval kiszaggatjuk és megtöltjük,majd a 2 sarkánál összenyomjuk. Így háromszögeket kapunk,amelyek szélét villával lenyomkodjuk. Tojássárgájával lekenjük a tetejüket, majd különböző magvakkal megszórjuk. A magvakkal könnyen megkülönböztethetjük,hogy melyiket mivel töltöttük.

Töltelékek: A spenótoshoz a spenótot leforrázzuk,jó alaposan lecsöpögtetjük,kevés fokhagyma granulátumot és sót adunk hozzá majd egy fél Szarvasi mozzarella golyó mellé a tésztába helyezzük és kész is a töltelékünk. Igazából ízlésünk szerint bármivel tölthetjük,de a spenótos –mozzarellás mellett még a kolbász-mozzerella golyó párosítás is remek, mert nagyon passzol az édeskés mozzarella a fűszeres kolbásszal

Hozzávalók

TÉSZTÁHOZ

250 g Szarvasi ricotta

15 DKG SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT LISZTKEVERÉK

150 g Vaj

50 g Szezámmagliszt

TÖLTELÉKHEZ

100 g Szarvasi mozzarella light

ÍZLÉS SZERINT SPENÓT, BACON, KOLBÁSZ SONKA STB.

A DÍSZÍTÉSHEZ: TÖKMAG, SZEZÁMMAG, NAPRAFORGÓ MAG