Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Vegetáriánus , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
A rebarbarát mossuk meg, majd vágjuk kb. 1 cm-es szeletekre. Egy lábosban, vagy serpenyőben pároljuk meg 3 ek. cukorral kb. 10-15 perc alatt, míg puha lesz, de még egyben van. Hagyjuk hűlni, majd tegyük hűtőbe.
2.
Közben készítsük el a vaníliás krémet hozzá. Vágjuk hosszában ketté a vanília rudat, kaparjuk ki a magokat, majd a magokkal, héjjal együtt tegyük 6 dl tejbe, amit éppen forráspont alatt hagyjuk gyöngyözni kb. 1o percig. Majd szűrjük le, hogy a vaníliarúd ne maradjon benne.
3.
A tojássárgákat jól keverjük el 40 g cukorral és a kukorica keményítővel. Ehhez óvatosan keverjük hozzá a forró, vaníliás tejet. Majd öntsük vissza a lábosba és állandó keverés mellett sűrítsük be hígabb puding sűrűségűre a krémet.
4.
Készítsünk egy kis csésze zöldteát, kb. másfél dl-t. Öntsük hozzá a tokaji desszertbort. Mártogassuk bele a babapiskótákat és tegyük desszertes kelyhek aljára, összetörve. Erre tegyük a rebarbara szeletkéket, majd öntsük le a pudinggal. Tegyük hűtőbe a kelyheket újra. A rebarbara megmaradt szirupját is tegyük el.
5.
Ezalatt készítsük el a törökmézet és a mascarpone krémet. Egy-egy evőkanál cukrot és mézet (kb. 30-30 g) keverjünk össze és egy kis gyorsforralóban, vagy lábosban főzzük világosbarna színűre, állandóan kevergetve, vigyázva, hogy ne égjen meg.. Ekkor adjuk hozzá a szódabikarbónát, azt jól keverjük el benne. Szépen fel fog futni, ekkor öntsük is ki egy sütőpapírral bélelt tányérra, vagy tálra. Hagyjuk hűlni.
6.
A mascarponét keverjük el a rebarbara megmaradt szirupjával és a porcukorral. Öntsük a kelyhekben a puding rétegre. Legfelülre pedig szórjunk kis darabokra tört-morzsolt törökmézet.
500 g Szarvasi mascarpone
Kb. 700 g Rebarbara
50 g Cukor
12 db, kb. 200 g Babapiskóta
1 csésze Zöldtea
50 ml Édes bor
4 db Tojás sárgája
1 db Vanília rúd
600 ml Tej
2 ek., kb. 30 g Keményítő
40 g Cukor
30 g Porcukor
30 g Cukor
2 ek. Méz
1 tk Szódabikarbóna
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!