Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
ÜnnepiAllergének
tej , glutén , tojás , szójabab1.
A rebarbarát mossuk meg, majd vágjuk 1-2 cm-es darabokra.
2.
Tegyük egy serpenyőbe, vagy kisebb lábosba. Szórjuk meg 3 ek. cukorral, egy-egy csipet őrölt fahéjjal és szegfűszeggel. Kis lángon pároljuk kb. 20 percig, míg finom puha nem lesz. Ha kész, vegyük le a tűzről.
3.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fel krémesre 3 ek. cukorral, majd keverjük össze a mascarponéval és a kikapart vaníliarúd belsejével. Verjük fel külön a fehérjét is, majd óvatosan keverjük a mascarponés krémhez.
4.
A babapiskótákat kezdjük belemártogatni a kávéba, majd törjük 3-4 felé. Rakjunk le 2-3 kisebb darabot a kehely aljára. Erre kanalazzunk rebarbarát, majd krémet. Erre újra kávéba mártott babapiskóta kerüljön, majd erre rebarbara, végül a mascarponés krém. Mindegyik tetejére szórjunk reszelt fehér csokoládét. Fogyaszthatjuk azonnal is, vagy betehetjük pár órára a hűtőbe is őket.
500 g Szarvasi mascarpone
500 g Rebarbara
12 db Babapiskóta
3 db Tojás
kb. 100 g Cukor
1 db Vanília rúd
1 csipet Őrölt szegfűszeg
1 csipet g Őrölt fahéj
200 ml Kávé
6 ek., (reszelt) kb. 100 g Fehér csoki
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!