leendő
partnereinknek

Rebarbarás tiramisu pohárdesszert

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej , glutén , tojás , szójabab

Elkészítés

1.

A rebarbarát mossuk meg, majd vágjuk 1-2 cm-es darabokra.

2.

Tegyük egy serpenyőbe, vagy kisebb lábosba. Szórjuk meg 3 ek. cukorral, egy-egy csipet őrölt fahéjjal és szegfűszeggel. Kis lángon pároljuk kb. 20 percig, míg finom puha nem lesz. Ha kész, vegyük le a tűzről.

3.

A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fel krémesre 3 ek. cukorral, majd keverjük össze a mascarponéval és a kikapart vaníliarúd belsejével. Verjük fel külön a fehérjét is, majd óvatosan keverjük a mascarponés krémhez.

4.

A babapiskótákat kezdjük belemártogatni a kávéba, majd törjük 3-4 felé. Rakjunk le 2-3 kisebb darabot a kehely aljára. Erre kanalazzunk rebarbarát, majd krémet. Erre újra kávéba mártott babapiskóta kerüljön, majd erre rebarbara, végül a mascarponés krém. Mindegyik tetejére szórjunk reszelt fehér csokoládét. Fogyaszthatjuk azonnal is, vagy betehetjük pár órára a hűtőbe is őket.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

500 g Rebarbara

12 db Babapiskóta

3 db Tojás

kb. 100 g Cukor

1 db Vanília rúd

1 csipet Őrölt szegfűszeg

1 csipet g Őrölt fahéj

200 ml Kávé

6 ek., (reszelt) kb. 100 g Fehér csoki