leendő
partnereinknek

Rebarbarás-pudingos pite

REBARBARÁS-PUDINGOS PITE

Elkészítési idő

60-120 perc

REBARBARÁS-PUDINGOS PITE

Kategória

Desszertek

REBARBARÁS-PUDINGOS PITE

Cimkék

Vendégváró
REBARBARÁS-PUDINGOS PITE

Allergének

tej , tojás , glutén

Hozzávalók

TÖLTELÉKHEZ

250 g Szarvasi mascarpone

3 db Tojás

2 db Tojás sárgája

1 ek. Vanília aroma

100 g Cukor

300 ml Tej

500 g Rebarbara

TÉSZTÁHOZ

250 g Liszt

120 g Vaj

50 ml Víz

1 csipet Só

50 g Cukor

1 db Tojás

Elkészítés

1.

Készítsük el a tésztát. Gyorsan gyúrjuk össze a lisztet a kockára vágott hideg vajjal, cukorral, a csipet sóval és a jéghideg vízzel. Ne gyúrjuk túl a tésztát, különben kemény lesz. Ha jól csináljuk, akkor megsülve finom, morzsálódó, linzer-szerű tésztát kapunk. Csomagoljuk be folpackba és tegyük hűtőbe pár órára. (De dolgozhatunk előre is a tésztát akár le is fagyaszthatjuk. )

2.

A hűtőből kivéve gyúrjuk ki a tésztát 4-5 mm vastagra. Nem baj, ha esetleg elszakad, az ujjunkkal össze tudjuk tapasztani. Tegyük egy gyümölcstortaformába. Jól nyomkodjuk bele, ne hagyjunk esetlegesen szakadt, vagy lyukas részeket. (A szélén nem baj, ha lelóg a tészta, ha megsült majd tördeljük le róla). Szurkáljuk meg egy villával. Tegyünk rá alufóliát, majd öntsünk bele szárazbabot, vagy csicseriborsót.

3.

200 fokra előmelegített sütőben süssük így kb. 25 percig. Majd vegyük le róla a babot a fóliával, és süssük további 5-8 percig, míg megsül a tészta. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk hűlni.

4.

Sütés közben mossuk meg a rebarbarát, vágjuk pár centis darabokra. Tegyük egy lábosba, vagy serpenyőbe és szórjuk meg 4-5 evőkanál cukorral. Lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára 15-20 perc alatt. Ne főzzük túl, maradjanak egyben a rebarbara darabok. Tegyük félre hűlni felhasználásig.

5.

Készítsük el a pudingot is. Verjük fel a tojásokat és a tojás sárgákat 100 g cukorral és a vanília aromával. Tegyük félre.

6.

A tejet és a mascarponét forrósítsuk föl egy lábosban, de ne hozzuk forrásba. Óvatosan, állandó kevergetés mellett öntsük hozzá a felvert cukros tojást. Ne hagyjuk, hogy kicsapódjon. (Ha tartunk ettől, akkor csináljuk mindezt vízfürdő fölött.)

7.

Ha kész, öntsük a pudingot a tészta alapba, hűlés közben meg fog kötni. Tegyük félre hűlni. Mikor már félig megkötött, akkor tegyük a tetejére az édes, puha rebarbarát. Tálaljuk szobahőmérsékleten, vagy hidegen.