Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén1.
Készítsük el a tésztát. Gyorsan gyúrjuk össze a lisztet a kockára vágott hideg vajjal, cukorral, a csipet sóval és a jéghideg vízzel. Ne gyúrjuk túl a tésztát, különben kemény lesz. Ha jól csináljuk, akkor megsülve finom, morzsálódó, linzer-szerű tésztát kapunk. Csomagoljuk be folpackba és tegyük hűtőbe pár órára. (De dolgozhatunk előre is a tésztát akár le is fagyaszthatjuk. )
2.
A hűtőből kivéve gyúrjuk ki a tésztát 4-5 mm vastagra. Nem baj, ha esetleg elszakad, az ujjunkkal össze tudjuk tapasztani. Tegyük egy gyümölcstortaformába. Jól nyomkodjuk bele, ne hagyjunk esetlegesen szakadt, vagy lyukas részeket. (A szélén nem baj, ha lelóg a tészta, ha megsült majd tördeljük le róla). Szurkáljuk meg egy villával. Tegyünk rá alufóliát, majd öntsünk bele szárazbabot, vagy csicseriborsót.
3.
200 fokra előmelegített sütőben süssük így kb. 25 percig. Majd vegyük le róla a babot a fóliával, és süssük további 5-8 percig, míg megsül a tészta. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk hűlni.
4.
Sütés közben mossuk meg a rebarbarát, vágjuk pár centis darabokra. Tegyük egy lábosba, vagy serpenyőbe és szórjuk meg 4-5 evőkanál cukorral. Lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára 15-20 perc alatt. Ne főzzük túl, maradjanak egyben a rebarbara darabok. Tegyük félre hűlni felhasználásig.
5.
Készítsük el a pudingot is. Verjük fel a tojásokat és a tojás sárgákat 100 g cukorral és a vanília aromával. Tegyük félre.
6.
A tejet és a mascarponét forrósítsuk föl egy lábosban, de ne hozzuk forrásba. Óvatosan, állandó kevergetés mellett öntsük hozzá a felvert cukros tojást. Ne hagyjuk, hogy kicsapódjon. (Ha tartunk ettől, akkor csináljuk mindezt vízfürdő fölött.)
7.
Ha kész, öntsük a pudingot a tészta alapba, hűlés közben meg fog kötni. Tegyük félre hűlni. Mikor már félig megkötött, akkor tegyük a tetejére az édes, puha rebarbarát. Tálaljuk szobahőmérsékleten, vagy hidegen.
250 g Szarvasi mascarpone
3 db Tojás
2 db Tojás sárgája
1 ek. Vanília aroma
100 g Cukor
300 ml Tej
500 g Rebarbara
250 g Liszt
120 g Vaj
50 ml Víz
1 csipet Só
50 g Cukor
1 db Tojás
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!