leendő
partnereinknek

Ravioli sütőtökös-mascarponés töltelékkel

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a villával kissé felvert egész tojást. Kezdjük el összedolgozni, és alaposan összegyúrni a tésztát, majd osszuk kétfelé, és gyúrjuk két gombóccá. Ezután letakarva pihentessük kb. 30 percig.

2.

Pihentetés után, lisztezett felületen, nyújtsuk ki vékonyra mindkét tésztagombócot.

3.

A sütőtököt előzőleg süssük meg, majd hűtsük ki egészen.

4.

Ezután a kihűlt sütőtököt villával nyomkodjuk össze, majd adjuk hozzá a mascarponét, a reszelt sajtot, a lisztet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a szerecsendióval, és keverjük alaposan össze.

5.

Ezután az egyik kinyújtott tésztára, egymástól távolabb, kanalazzunk kis halmokat a töltelékből, majd a felvert tojással kenjük körbe a tölteléket.

6.

Ezután borítsuk rá a másik kinyújtott tésztát, és a tésztaközöket jól nyomkodjuk le, majd kisebb pogácsaszaggatóval vágjuk körbe. Végül a tészta szélét villával nyomkodjuk le. (ízlés szerint derelyevágóval kisebb kockákra is vághatjuk a megtöltött tésztát)

7.

A megtöltött tésztát ezután enyhén sós, forrásban lévő vízben 5-6 percig főzzük, majd szűrjük le. Ameddig a tészta fő, hevítsük fel egy serpenyőben a vajat, majd adjuk hozzá a zsályaleveleket, és pár perc alatt süssük ropogósra.

8.

Tálaláskor a kifőtt, lecsepegtetett raviolit tegyük tányérra, majd helyezzük rá a zsályaleveleket, locsoljuk meg a vajjal, őröljünk rá frissen borsot, majd szórjuk meg reszelt sajttal és úgy kínáljuk.

Hozzávalók

TÖLTELÉKHEZ

100 g Szarvasi mascarpone

200 g Sütőtök

(EDAMI VAGY GOUDA) 50 g Sajt

15 g Liszt

Bors

db Zsályalevél

50 g Vaj

1 db Tojás

Szerecsendió

TÉSZTÁHOZ

300 g Liszt

3 db Tojás