Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a villával kissé felvert egész tojást. Kezdjük el összedolgozni, és alaposan összegyúrni a tésztát, majd osszuk kétfelé, és gyúrjuk két gombóccá. Ezután letakarva pihentessük kb. 30 percig.
2.
Pihentetés után, lisztezett felületen, nyújtsuk ki vékonyra mindkét tésztagombócot.
3.
A sütőtököt előzőleg süssük meg, majd hűtsük ki egészen.
4.
Ezután a kihűlt sütőtököt villával nyomkodjuk össze, majd adjuk hozzá a mascarponét, a reszelt sajtot, a lisztet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a szerecsendióval, és keverjük alaposan össze.
5.
Ezután az egyik kinyújtott tésztára, egymástól távolabb, kanalazzunk kis halmokat a töltelékből, majd a felvert tojással kenjük körbe a tölteléket.
6.
Ezután borítsuk rá a másik kinyújtott tésztát, és a tésztaközöket jól nyomkodjuk le, majd kisebb pogácsaszaggatóval vágjuk körbe. Végül a tészta szélét villával nyomkodjuk le. (ízlés szerint derelyevágóval kisebb kockákra is vághatjuk a megtöltött tésztát)
7.
A megtöltött tésztát ezután enyhén sós, forrásban lévő vízben 5-6 percig főzzük, majd szűrjük le. Ameddig a tészta fő, hevítsük fel egy serpenyőben a vajat, majd adjuk hozzá a zsályaleveleket, és pár perc alatt süssük ropogósra.
8.
Tálaláskor a kifőtt, lecsepegtetett raviolit tegyük tányérra, majd helyezzük rá a zsályaleveleket, locsoljuk meg a vajjal, őröljünk rá frissen borsot, majd szórjuk meg reszelt sajttal és úgy kínáljuk.
100 g Szarvasi mascarpone
200 g Sütőtök
(EDAMI VAGY GOUDA) 50 g Sajt
15 g Liszt
Bors
Só
db Zsályalevél
50 g Vaj
1 db Tojás
Szerecsendió
300 g Liszt
3 db Tojás
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!