Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , halak , glutén , tojás1.
A pontypatkókat irdaljuk be, majd dörzsöljük be sóval.
2.
Míg a hal áll egy kicsit a sóban, a karfiolnak szedjük le a leveleit és szedjük rózsáira. Főzzük meg 3-4 perc alatt bő, sós vízben, majd szűrjük le.
3.
Egy serpenyőben melegítsük föl a mascarponét a mustárral és a lereszelt fokhagymával együtt. Forgassuk át benne a leszűrt karfiol rózsákat. Öntsük át egy sütőtálba, és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, míg szépen összesül.
4.
Míg a sütőben van a karfiol, panírozzuk be a pontypatkókat, majd forró olajban süssük ki őket. Konyhai papírtörlőn itassuk föl a fölösleges olajat, majd tálaljuk a mascarponés karfiollal együtt.
250 g Szarvasi mascarpone
8 db kb. 1 kg Pontypatkó
1 fej, kb. 1000 g Karfiol
100 g Parmezán sajt
Só
Bors
Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz
Olaj a sütéshez
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!