leendő
partnereinknek

Rántott ponty mascarponés karfiollal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , halak , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A pontypatkókat irdaljuk be, majd dörzsöljük be sóval.

2.

Míg a hal áll egy kicsit a sóban, a karfiolnak szedjük le a leveleit és szedjük rózsáira. Főzzük meg 3-4 perc alatt bő, sós vízben, majd szűrjük le.

3.

Egy serpenyőben melegítsük föl a mascarponét a mustárral és a lereszelt fokhagymával együtt. Forgassuk át benne a leszűrt karfiol rózsákat. Öntsük át egy sütőtálba, és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, míg szépen összesül.

4.

Míg a sütőben van a karfiol, panírozzuk be a pontypatkókat, majd forró olajban süssük ki őket. Konyhai papírtörlőn itassuk föl a fölösleges olajat, majd tálaljuk a mascarponés karfiollal együtt.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

8 db kb. 1 kg Pontypatkó

1 fej, kb. 1000 g Karfiol

100 g Parmezán sajt

Bors

Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz

Olaj a sütéshez