leendő
partnereinknek

Rántott mozzarella saláta céklával és avokádóval

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

2 ek olíva olajjal és egy pár csepp citromlével keverjünk ki egy kis dresszinget. Forgassuk meg benne a bébi spenótot.

2.

Helyezzük a tányérokra. Erre tegyünk retek szeleteket, reszelt főtt céklát és avokádó szeleteket.

3.

A sajtot forgassuk meg lisztben, majd rázogassuk le róla a felesleget. Majd forgassuk meg a tojásban is és végül a zsemlemorzsában.

4.

Forró olajban süssük meg a sajtszeleteket. Ha kész, itassuk le a fölösleges olajat róla és helyezzük a salátára. Kínáljunk hozzá valami édeskés mártogatóst, pl. mangó szószt, vagy édes chili szószt. Tipp: A Szarvasi Grill Mozzarellát nem kell duplán bundázni, elég csak alaposan egyszer bevonni a panírral. Nem fog kifolyni a sajt a bundából sütés közben.

Hozzávalók

150 g Füstölt grill mozzarella

1 db Avokádó

2 db Retek

60 g Bébi spenót

1-2 ek. Olívaolaj

1-2 ek. Citromlé

80 g Liszt

2-3 db Tojás

5 ek. Zsemlemorzsa

Olaj a sütéshez