leendő
partnereinknek

Rántott harcsa mozzarellával sütve, pikáns spagettivel

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , halak , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A halat vágjuk 4 egyforma darabra. Sózzuk meg a szeleteket és tegyük félre legalább fél órára.

2.

Melegítsük elő a sütőt 190C-ra. Forgassuk meg a halat lisztben, tojásban és szép nagy szemű zsemlemorzsában. Forró olajban süssük ki a halszeleteket.

3.

Tegyük őket egy hőálló tálba. Vágjuk 4 egyenlő szeletre a sajtot és helyezzük a halszeletek tetejére őket. A forró sütőben olvasszuk rá a sajtot 5-8 perc alatt.

4.

Mindeközben főzzük ki a spagettit bő, forró, sós vízben.

5.

Az olíva bogyókat vágjuk félbe, a kapribogyót vágjuk durvára. Tegyük a forró paradicsomszószba és 1-2 percig főzzük együtt. Tegyük a szószba a durvára vágott bazsalikom leveleket is, majd forgassuk bele a spagettit. Tálaljuk a halat a spagettivel.

Hozzávalók

100 g Szarvasi pizza mozzarella

(www.mindenholhal.hu) 500 g Afrikai harcsa

400 g Spagetti

(300 ml) 20 ek. Paradicsom szósz

3 ek Zöld olívabogyó

2 ek. Kapribogyó

12-15 db Bazsalikom levél

Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz

Bors

Olaj a sütéshez