leendő
partnereinknek

Rakott tricolor tészta sertésszűzzel, mozzarellával és erdei gombákkal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Tegyünk föl sós vizet forrni a tésztának. Ha lobogva forr, akkor főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le és öblítsük le amennyiben még nem lennénk kész a szósszal.

2.

A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra és pirítsuk meg az olívaolajon.

3.

A kiolvadt gombát vágjuk kisebbre, ha túl nagyok, majd pirítsuk meg a hagymán.

4.

Közben vágjuk vékony csíkokra a lehártyázott húst és pirítsuk meg 4-5 perc alatt a hagymás gombán.

5.

Majd öntsük föl a tejszínnel és szórjuk meg kakukkfűvel. Forraljuk be egy kicsit 2-3 perc alatt.

6

Ezután keverjük el a megfőtt tésztával.

7.

Egy sütőtálba tegyük a tészta felét és szórjuk meg a lereszelt sajt egyik felével. Erre tegyük a tészta másik felét, majd szórjuk rá a sajt maradék felét is.

8.

Tegyük be 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt süssük össze.

Hozzávalók

250 g Szarvasi pizza mozzarella

400 g Tricolor tészta

500 g Sertésszűz

500 ml Tejszín

150 g Szalonna

1 tk. Kakukkfű

1 db Hagyma

1 gerezd Fokhagyma

3 ek. Olívaolaj