leendő
partnereinknek

Rakott tészta vitale fodros nagykockával, mascarponéval, grill kolbásszal és zöldségekkel

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Tegyünk föl bő, sós vizet forrni a babnak és a tésztának. Először főzzük meg a babot roppanósra 2-3 perc alatt, majd egy szűrőkanállal vegyük ki és tegyük azonnal jéghideg vízbe. Majd főzzük meg a tésztát ugyanebben a vízben 4-6 perc alatt, majd szűrjük le alaposan.

2.

Eközben vágjuk kisebb darabokra a kolbászt és forró olívaolajon egy serpenyőben pirítsuk meg. A kisülő zsírt öntsük le róla.

3.

Majd adjuk hozzá a mascarponét és melegítsük föl állandó keverés mellett. Végül keverjük össze a megfőtt tésztával és zöldbabbal, illetve a negyedekre vágott koktélparadicsommal. Reszeljük le a sajtot és a felét adjuk a tésztához. Öntsük át egy hőálló tálba, majd szórjuk meg a sajt másik felével. Tegyük a sütőbe és 10-12 perc alatt süssük össze.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

200 g Szarvasi pizza mozzarella

300 g Vitale fodros nagykocka

200 g Füstölt kolbász

400 g Zöldbab

200g / kb. 6-8 db Koktélparadicsom

2 ek. Olívaolaj

Bors