leendő
partnereinknek

Rakott penne ünnepi maradékokkal és mascarponéval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus , Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A pennét bő, forrásban lévő sós vízben főzzük meg úgy, hogy a tészta közepe enyhén roppanós maradjon. Majd szűrjük le.

2.

Közben a póréhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A vajat forrósítsuk meg és fonnyasszuk meg rajta a pórét.

3.

Ezalatt vágjuk kisebb kockákra a sült pulykát és a főtt, füstölt sonkát. Adjuk a póréhoz.

4.

Keverjük hozzá a mascarponét és egy kis tészta főzővizet. Hozzuk forrásba, sózzuk, borsozzuk.

5.

Keverjük a közben megfőtt és leszűrt pennéhez. Öntsük a tészta felét egy sütőtálba. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal. Majd öntsük rá a tészta másik felét. Szórjuk meg a tetejét valamilyen jól olvadó, félkemény reszelt sajttal.

6.

Tegyük 200 C-os sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük készre.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

300 g Pulykamell filé

100 g Sonka

Póréhagyma

30 g Vaj

350 g Penne

50 g Parmezán sajt

150 g Sajt

Bors