Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Vegetáriánus , Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén1.
A pennét bő, forrásban lévő sós vízben főzzük meg úgy, hogy a tészta közepe enyhén roppanós maradjon. Majd szűrjük le.
2.
Közben a póréhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A vajat forrósítsuk meg és fonnyasszuk meg rajta a pórét.
3.
Ezalatt vágjuk kisebb kockákra a sült pulykát és a főtt, füstölt sonkát. Adjuk a póréhoz.
4.
Keverjük hozzá a mascarponét és egy kis tészta főzővizet. Hozzuk forrásba, sózzuk, borsozzuk.
5.
Keverjük a közben megfőtt és leszűrt pennéhez. Öntsük a tészta felét egy sütőtálba. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal. Majd öntsük rá a tészta másik felét. Szórjuk meg a tetejét valamilyen jól olvadó, félkemény reszelt sajttal.
6.
Tegyük 200 C-os sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük készre.
250 g Szarvasi mascarpone
300 g Pulykamell filé
100 g Sonka
Póréhagyma
30 g Vaj
350 g Penne
50 g Parmezán sajt
150 g Sajt
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!