Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk meg az olívaolajon.
2.
Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk, míg el nem fövi a levét. Fűszerezzük a zöldfűszerekkel, sóval. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és időnként megkeverve, lassú tűzön pároljuk kb. fél órát. Végül ízesítsük még frissen őrölt fekete borssal.
3.
Ezalatt főzzük a rizst puhára, majd csöpögtessük és öblítsük le jól.
4.
A kelkáposztának a torzsáját vágjuk ki és tegyük egy nagy fazék sózott forró vízbe. Ahogy válnak le a levelei, úgy vegyük le őket egyenként a káposztafejről.
5.
Majd tegyük még őket vissza kb. 5 percig főni. Végül jól csöpögtessük le őket.
6.
A megfőtt rizst keverjük össze a közben elkészült raguval.
7.
Kenjünk ki vajjal egy kb. 23-25 cm-es csatos tortaformát. Helyezzük alulra a nagyobb leveleket körbe úgy, hogy lógjanak ki a szélére, hogy majd ezeket rá tudjuk a végén hajtani a „tortára”.
8.
Ezután tegyük a ragu felét jól lenyomkodva a káposztalevelekre. Erre reszeljük a sajt felét. Majd erre jöjjön még egy réteg káposzta levél. Ezen simítsuk jól el a maradék ragut, majd reszeljük rá a maradék sajtot. Végül hajtsuk rá a kilógó káposzta leveleket. Erre még helyezzünk 2-3 levelet és tegyünk pár vajkockát a tetejére.
9.
Tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe és süssük össze kb. fél óra alatt. Miután kivettük, hagyjuk kicsit hűlni, csak ezután szeleteljük fel. Kínáljunk hozzá paradicsom szószt.
250 g Szarvasi pizza mozzarella
800 g Darált sertéshús
150 g Rizs
1 db Kelkáposzta
1/4 ek. Bazsalikom
1/2 tk. Oregánó
1 doboz Paradicsom konzerv
1 gerezd Fokhagyma
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!