leendő
partnereinknek

Rakott kel torta olaszosan

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Vágjuk finomra a hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk meg az olívaolajon.

2.

Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk, míg el nem fövi a levét. Fűszerezzük a zöldfűszerekkel, sóval. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és időnként megkeverve, lassú tűzön pároljuk kb. fél órát. Végül ízesítsük még frissen őrölt fekete borssal.

3.

Ezalatt főzzük a rizst puhára, majd csöpögtessük és öblítsük le jól.

4.

A kelkáposztának a torzsáját vágjuk ki és tegyük egy nagy fazék sózott forró vízbe. Ahogy válnak le a levelei, úgy vegyük le őket egyenként a káposztafejről.

5.

Majd tegyük még őket vissza kb. 5 percig főni. Végül jól csöpögtessük le őket.

6.

A megfőtt rizst keverjük össze a közben elkészült raguval.

7.

Kenjünk ki vajjal egy kb. 23-25 cm-es csatos tortaformát. Helyezzük alulra a nagyobb leveleket körbe úgy, hogy lógjanak ki a szélére, hogy majd ezeket rá tudjuk a végén hajtani a „tortára”.

8.

Ezután tegyük a ragu felét jól lenyomkodva a káposztalevelekre. Erre reszeljük a sajt felét. Majd erre jöjjön még egy réteg káposzta levél. Ezen simítsuk jól el a maradék ragut, majd reszeljük rá a maradék sajtot. Végül hajtsuk rá a kilógó káposzta leveleket. Erre még helyezzünk 2-3 levelet és tegyünk pár vajkockát a tetejére.

9.

Tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe és süssük össze kb. fél óra alatt. Miután kivettük, hagyjuk kicsit hűlni, csak ezután szeleteljük fel. Kínáljunk hozzá paradicsom szószt.

Hozzávalók

250 g Szarvasi pizza mozzarella

800 g Darált sertéshús

150 g Rizs

1 db Kelkáposzta

1/4 ek. Bazsalikom

1/2 tk. Oregánó

1 doboz Paradicsom konzerv

1 gerezd Fokhagyma

Bors