leendő
partnereinknek

Rakott karfiol mascarponéval és mozzarellával sütve

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Fitt

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A karfiolt szedjük rózsáira, ha friss karfiolt használunk, majd főzzük meg sós vízben. De ne főzzük túl puhára, mert a sütőben is készülni fog még.

2.

A hagymát vágjuk finomra, majd kacsazsíron, vagy olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk addig, míg elfő a leve. Közben fűszerezzük paprikával, kakukkfűvel, feketeborssal és sóval. Ha kész, keverjük hozzá a főtt rizst.

3.

Egy sütőtálat kenjünk ki egy kis vajjal. Szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Erre helyezzük a karfiol felét. Majd kanalazzuk rá a kész rizses darált húst. Egy kiskanállal kanalazzuk rá a mascarpone felét. A mascarpone másik felét keverjük el 2 kis pohár tejföllel.

4.

Erre a rétegre helyezzük a karfiol másik felét. Ezt is szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Majd erre kenjük a tejfölös mascarponét. Végül szórjuk meg az egészet lereszelt Szarvasi Mozzarella sajttal. Tegyük 190 C-os sütőbe és süssük 15-20 percig, míg a sajt szépen rá nem olvad és aranybarna nem lesz.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

200 g Szarvasi mozzarella sajt

500 g Darált sertéshús

800 g Karfiol

300 g Rizs

1 db Hagyma

1 tk. Fűszerpaprika

200 g Tejföl

2-3 ek. Zsemlemorzsa

Bors

2-3 ek. Olaj

15 g Vaj