Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
FittAllergének
tej , glutén1.
A karfiolt szedjük rózsáira, ha friss karfiolt használunk, majd főzzük meg sós vízben. De ne főzzük túl puhára, mert a sütőben is készülni fog még.
2.
A hagymát vágjuk finomra, majd kacsazsíron, vagy olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk addig, míg elfő a leve. Közben fűszerezzük paprikával, kakukkfűvel, feketeborssal és sóval. Ha kész, keverjük hozzá a főtt rizst.
3.
Egy sütőtálat kenjünk ki egy kis vajjal. Szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Erre helyezzük a karfiol felét. Majd kanalazzuk rá a kész rizses darált húst. Egy kiskanállal kanalazzuk rá a mascarpone felét. A mascarpone másik felét keverjük el 2 kis pohár tejföllel.
4.
Erre a rétegre helyezzük a karfiol másik felét. Ezt is szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Majd erre kenjük a tejfölös mascarponét. Végül szórjuk meg az egészet lereszelt Szarvasi Mozzarella sajttal. Tegyük 190 C-os sütőbe és süssük 15-20 percig, míg a sajt szépen rá nem olvad és aranybarna nem lesz.
250 g Szarvasi mascarpone
200 g Szarvasi mozzarella sajt
500 g Darált sertéshús
800 g Karfiol
300 g Rizs
1 db Hagyma
1 tk. Fűszerpaprika
200 g Tejföl
2-3 ek. Zsemlemorzsa
Só
Bors
2-3 ek. Olaj
15 g Vaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!