Elkészítési idő
120 percnél több
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
glutén , tej1.
Ha manapság nem kapunk pizza-, vagy kenyérlisztet, készíthetjük sima lisztből is, de adjunk hozzá egy kevés sikért (ezt könnyen be lehet szerezni bioboltokban, drogériákban).Keverjük össze a lisztet, vizet, élesztőt és a sót. Dagasszuk 8-10 percig, majd hagyjuk kelni meleg helyen. Betehetjük a hűtőbe is, ha másnap tudjuk csak felhasználni.
2.
Keverjük össze a tészta összetevőit, kivéve az öregtésztát. Dagasszuk 5-6 percig, majd adjuk hozzá a korábban elkészített tésztát. Dagasszuk további 6-8 percig. Egy kilisztezett deszkán osszuk 4-5 felé, majd gyúrjunk belőle labdákat. Tegyük egy kiolajozott tálba őket, majd fedjük le olajjal bekent folpackkal (így nem ragad hozzá). Kelesszük kb 2 órát meleg helyen, vagy ha nem érünk rá akkor megsütni, betehetjük ezt is hűtőbe 10-12 órára is.
3.
Forrósítsuk fel a sütőt. Használhatunk csak alsó sütést is, akkor szép ropogós lesz az alja, a széle is szépen megemelkedik, a teteje pedig nem ég meg. Felhasználás előtt egy sima deszkán a kezünkkel formázva készítsünk belőlük kb. 25 cm-es kerek alakú tésztákat. Tegyünk egy márványlapot, vagy más pizzalapot a sütőbe előtte, hogy az is forrósodjon fel.
4.
Erre tegyük a kerek tésztát, kenjük meg a paradicsom szósszal. Tegyük rá a vékonyra szelt gombát és a mozzarella sajtot. Süssük meg szép aranybarnára a sütőben. Míg sül, készíthetjük mindig a következő pizzát.
5.
Miután kivettük a sütőből, tegyük rá a vékonyra szelt olasz sonkát, rukkolát és egy kis parmezánt.
150 g Liszt
90 ml Víz
12 g, kb. 1 csomag Instant élesztő
Só
350 g Liszt
200 ml Víz
az élesztős kovász
6-8 ek. Paradicsom szósz
200 g Szarvasi mozzarella mini
4-6 db Csiperke gomba
olasz sonka
rukkola saláta
Néhány g Parmezán sajt
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!