Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Tészták
Címkék
VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén1.
Először készítsük el a tésztát. Dolgozzunk hideg vajjal és lehetőleg a lisztet is tegyük hűtőbe használat előtt. Keverjük össze a lisztet egy tk. sóval, majd gyúrjuk össze a kockákra vágott hideg vajjal és a tojássárgájával. 2-3 ek. jéghideg vízzel még dolgozzuk össze. Ne gyúrjuk túl, ne melegedjen fel a tészta közben.
2.
Tekerjük be folpackba és tegyük hűtőbe minimum fél órára. (Ezt a fázist még korábban megcsinálhatjuk, akár előző nap is.)
3.
Ha pihent és hűlt, nyújtsuk ki egy deszkán kb. 3 mm vastagságúra. Helyezzük egy 25 cm-es gyümölcstorta formába. A kilógó részeket vágjuk le. Az esetleges szakadásokat pótoljuk ki a leeső részekkel. Helyezzünk bele egy sütőpapírt és szórjunk bele szárazbabot nehezéknek. Süssük ki vakon 180 C-os sütőben kb. 20 perc alatt, majd vegyük ki a sütőből és vegyük le róla a babot.
4.
Közben a pulykamellet kockázzuk fel, fűszerezzük be kedvenc fűszerünkkel és locsoljuk meg egy kis olíva olajjal. Hagyjuk állni kicsit.
5.
A bacont kockázzuk fel és pirítsuk meg egy forró serpenyőben. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis olíva olajat. Majd tartsuk meg a zsiradékot, a bacont pedig csöpögtessük le. A fennmaradó zsiradékon pirítsuk meg a pulykamell kockákat, majd tegyük félre. Végül pirítsuk meg ugyanígy a cikkekre vágott gombát is. A spenótot olvasszuk ki, majd jól csavarjuk ki a vizet belőle. Vágjuk apróra.
6.
Pirítsuk meg a finomra vágott hagymát egy kis olívaolajon. Futtassuk meg rajta a spenótot kissé. Keverjük hozzá a már lepirított pulykát, bacont és gombát.
7.
A mascarponét keverjük ki a tojásokkal és keverjük a töltelékhez. Kissé melegítsük fel. Öntsük a tésztaformába. Egyengessük el és szórjuk meg reszelt sajttal.
8.
Helyezzük vissza a sütőbe és süssük készre kb. 25-30 perc alatt. Tálaljuk salátával.
250 g Szarvasi mascarpone
200 g Pulykamell filé
200 g Bacon
200 g Erdei gomba
200 g Spenótlevél
1 db Hagyma
4 db Tojás
200 g Cheddar sajt
Só
Bors
1-2 ek. Olívaolaj
300 g Liszt
150 g Vaj
1 db Tojás
Só
kb 50 ml Víz
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!