leendő
partnereinknek

Pulykás, baconös quiche

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

Először készítsük el a tésztát. Dolgozzunk hideg vajjal és lehetőleg a lisztet is tegyük hűtőbe használat előtt. Keverjük össze a lisztet egy tk. sóval, majd gyúrjuk össze a kockákra vágott hideg vajjal és a tojássárgájával. 2-3 ek. jéghideg vízzel még dolgozzuk össze. Ne gyúrjuk túl, ne melegedjen fel a tészta közben.

2.

Tekerjük be folpackba és tegyük hűtőbe minimum fél órára. (Ezt a fázist még korábban megcsinálhatjuk, akár előző nap is.)

3.

Ha pihent és hűlt, nyújtsuk ki egy deszkán kb. 3 mm vastagságúra. Helyezzük egy 25 cm-es gyümölcstorta formába. A kilógó részeket vágjuk le. Az esetleges szakadásokat pótoljuk ki a leeső részekkel. Helyezzünk bele egy sütőpapírt és szórjunk bele szárazbabot nehezéknek. Süssük ki vakon 180 C-os sütőben kb. 20 perc alatt, majd vegyük ki a sütőből és vegyük le róla a babot.

4.

Közben a pulykamellet kockázzuk fel, fűszerezzük be kedvenc fűszerünkkel és locsoljuk meg egy kis olíva olajjal. Hagyjuk állni kicsit.

5.

A bacont kockázzuk fel és pirítsuk meg egy forró serpenyőben. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis olíva olajat. Majd tartsuk meg a zsiradékot, a bacont pedig csöpögtessük le. A fennmaradó zsiradékon pirítsuk meg a pulykamell kockákat, majd tegyük félre. Végül pirítsuk meg ugyanígy a cikkekre vágott gombát is. A spenótot olvasszuk ki, majd jól csavarjuk ki a vizet belőle. Vágjuk apróra.

6.

Pirítsuk meg a finomra vágott hagymát egy kis olívaolajon. Futtassuk meg rajta a spenótot kissé. Keverjük hozzá a már lepirított pulykát, bacont és gombát.

7.

A mascarponét keverjük ki a tojásokkal és keverjük a töltelékhez. Kissé melegítsük fel. Öntsük a tésztaformába. Egyengessük el és szórjuk meg reszelt sajttal.

8.

Helyezzük vissza a sütőbe és süssük készre kb. 25-30 perc alatt. Tálaljuk salátával.

Hozzávalók

A TÖLTELÉKHEZ:

250 g Szarvasi mascarpone

200 g Pulykamell filé

200 g Bacon

200 g Erdei gomba

200 g Spenótlevél

1 db Hagyma

4 db Tojás

200 g Cheddar sajt

Bors

1-2 ek. Olívaolaj

A TÉSZTÁHOZ:

300 g Liszt

150 g Vaj

1 db Tojás

kb 50 ml Víz