
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Szendvicsek
Címkék
Allergének
tej , tojás , glutén , diófélék1.
Gyúrjuk össze a darált húst a zsemlemorzsával, tojással, finomra vágott hagymával, sóval, borssal. Tegyük félre kb. 20-30 percre.
2.
Gyúrjunk belőle 4 db hamburgerpogácsát. Forró grillserpenyőn süssük mindkét oldalát kb. 3-3 percig. Csak egyszer fordítsuk meg lehetőleg és ne nyomkodjuk semmiképpen a húst sülés közben.
3.
Közben szeleteljük 4 szeletbe a mozzarella sajtot. Helyezzük a szeleteket a hamburgerek tetejére és forró sütőben olvasszuk pár perc alatt rájuk.
4.
Közben vágjuk a ciabattát négyfelé, majd minden darabot középen félbe. A hamburgerek serpenyőjét hagyjuk a gázon és azon pirítsuk meg a ciabatta szeleteket.
5.
A pestót lazítsuk fel olívaolajjal, hogy inkább öntet állagú legyen. A paradicsomokat szeleteljük fel.
100 g Szarvasi mozzarella
500 g Darált pulyka
1 db Hagyma
1 db Tojás
2 ek. Zsemlemorzsa
1 db Ciabatta
1 ek. Pesto
3 ek. Olívaolaj
1-2 db Paradicsom
Tálaláshoz 10 g Rukkola
Néhány db Bazsalikom levél
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!