leendő
partnereinknek

Pulykaburger mozzarellával és pestóval

PULYKABURGER MOZZARELLÁVAL ÉS PESTÓVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

PULYKABURGER MOZZARELLÁVAL ÉS PESTÓVAL

Kategória

Szendvicsek

PULYKABURGER MOZZARELLÁVAL ÉS PESTÓVAL

Cimkék

PULYKABURGER MOZZARELLÁVAL ÉS PESTÓVAL

Allergének

tej , tojás , glutén , diófélék

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

500 g Darált pulyka

1 db Hagyma

1 db Tojás

2 ek. Zsemlemorzsa

1 db Ciabatta

1 ek. Pesto

3 ek. Olívaolaj

1-2 db Paradicsom

Tálaláshoz 10 g Rukkola

Néhány db Bazsalikom levél

Bors

Elkészítés

1.

Gyúrjuk össze a darált húst a zsemlemorzsával, tojással, finomra vágott hagymával, sóval, borssal. Tegyük félre kb. 20-30 percre.

2.

Gyúrjunk belőle 4 db hamburgerpogácsát. Forró grillserpenyőn süssük mindkét oldalát kb. 3-3 percig. Csak egyszer fordítsuk meg lehetőleg és ne nyomkodjuk semmiképpen a húst sülés közben.

3.

Közben szeleteljük 4 szeletbe a mozzarella sajtot. Helyezzük a szeleteket a hamburgerek tetejére és forró sütőben olvasszuk pár perc alatt rájuk.

4.

Közben vágjuk a ciabattát négyfelé, majd minden darabot középen félbe. A hamburgerek serpenyőjét hagyjuk a gázon és azon pirítsuk meg a ciabatta szeleteket.

5.

A pestót lazítsuk fel olívaolajjal, hogy inkább öntet állagú legyen. A paradicsomokat szeleteljük fel.