leendő
partnereinknek

Pulykabecsinált leves

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , zeller

Elkészítés

1.

Vágjuk finomra a hagymát. Forrósítsuk föl az olajat és pirítsuk meg rajta.

2.

Míg pirul a hagyma, vágjuk kisebb kockákra a húst. Pirítsuk meg a hagymán fehéredésig, kevergetve.

3.

Vágjuk kockákra a meghámozott gyökérzöldségeket. Tisztítsuk meg a gombát és vágjuk cikkekre. Adjuk őket a húshoz és kevergetve pároljuk közepes lángon kb. 5 percig.

4.

Ezután öntsük fel a húslevessel és főzzük, míg a hús meg nem puhul. (Ha mellet használunk, akkor sokkal rövidebb idő alatt kész lesz, erre figyeljünk!).

5.

Majd adjuk hozzá a kiolvadt zöldborsót és újraforrás után főzzük még 2-3 percig.

6.

Végül egy keverőtálban keverjük simára a mascarponét a citromlével . Adjunk hozzá egy merőkanál levest és keverjük simára a mascarponéval. Majd még egy-két merőkanálnyit, míg forró nem lesz. Ezután habarjuk be vele a levest. Hozzuk forrásba, majd tálaljuk. Végül egy keverőtálban keverjük simára a mascarponét a citromlével . Adjunk hozzá egy merőkanál levest és keverjük simára a mascarponéval. Majd még egy-két merőkanálnyit, míg forró nem lesz. Ezután habarjuk be vele a levest. Hozzuk forrásba, majd tálaljuk.

Hozzávalók

kb. 50 g Szarvasi mascarpone

500 g Pulykamell filé

100 g Gomba

150 g Zöldborsó

100 g Zellergumó

1 szál Fehérrépa

1 fej Hagyma

2 l Húsleves

1-2 csokor Petrezselyemzöld

2-3 ek. Olaj

Ízlés szerint néhány ek. Citromlé