Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , zeller1.
Vágjuk finomra a hagymát. Forrósítsuk föl az olajat és pirítsuk meg rajta.
2.
Míg pirul a hagyma, vágjuk kisebb kockákra a húst. Pirítsuk meg a hagymán fehéredésig, kevergetve.
3.
Vágjuk kockákra a meghámozott gyökérzöldségeket. Tisztítsuk meg a gombát és vágjuk cikkekre. Adjuk őket a húshoz és kevergetve pároljuk közepes lángon kb. 5 percig.
4.
Ezután öntsük fel a húslevessel és főzzük, míg a hús meg nem puhul. (Ha mellet használunk, akkor sokkal rövidebb idő alatt kész lesz, erre figyeljünk!).
5.
Majd adjuk hozzá a kiolvadt zöldborsót és újraforrás után főzzük még 2-3 percig.
6.
Végül egy keverőtálban keverjük simára a mascarponét a citromlével . Adjunk hozzá egy merőkanál levest és keverjük simára a mascarponéval. Majd még egy-két merőkanálnyit, míg forró nem lesz. Ezután habarjuk be vele a levest. Hozzuk forrásba, majd tálaljuk. Végül egy keverőtálban keverjük simára a mascarponét a citromlével . Adjunk hozzá egy merőkanál levest és keverjük simára a mascarponéval. Majd még egy-két merőkanálnyit, míg forró nem lesz. Ezután habarjuk be vele a levest. Hozzuk forrásba, majd tálaljuk.
kb. 50 g Szarvasi mascarpone
500 g Pulykamell filé
100 g Gomba
150 g Zöldborsó
100 g Zellergumó
1 szál Fehérrépa
1 fej Hagyma
2 l Húsleves
1-2 csokor Petrezselyemzöld
2-3 ek. Olaj
Ízlés szerint néhány ek. Citromlé
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!