Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
Vágjuk finomra a hagymát. A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le.
2.
Forrósítsunk fel 2 ek olajat. Pirítsuk meg rajta a hagymát, gyömbért és fokhagymát, de vigyázzunk, ne égjen meg. Adjuk hozzá a curry port, keverjük el és kis lángon pirítsuk 2-3 percig.
3.
Ezalatt kockázzuk fel a pulykamellet. Majd adjuk az alaphoz és pirítsuk át, közben sózzuk meg.
4.
Öntsük hozzá a kókusztejet és a kissé leszűrt paradicsom konzervet (nem kell átpasszírozni, de öntsük egy szűrőre és hagyjuk lecsöpögni a fölösleges levet, ami a saját súlyától lecsöpög).
5.
Hozzuk forrásba, majd kis lángon lefedve pároljuk kb. 15 percet.
6.
A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg, végül az utolsó 10 percre adjuk a pulykához.
7.
Legvégül pedig az utolsó 1 percben adjuk hozzá a mozzarella sajtot és keverjük el. ( Az indiai sajtok hasonlóan a mozzarellához, friss sajtok.) Adjunk még hozzá pár csepp citromlét és tálaljuk főtt rizzsel.
2x100 g Szarvasi mozzarella mini
500 g Pulykamell filé
1 g Karfiol
1 doboz Paradicsom konzerv
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 cm Reszelt gyömbér
1 doboz Kókusztej
2 ek. Curry
1/2 ek. Citromlé
2 ek. Olaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!