leendő
partnereinknek

Pulyka tikka curry karfiollal és mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Vágjuk finomra a hagymát. A fokhagymát és a gyömbért reszeljük le.

2.

Forrósítsunk fel 2 ek olajat. Pirítsuk meg rajta a hagymát, gyömbért és fokhagymát, de vigyázzunk, ne égjen meg. Adjuk hozzá a curry port, keverjük el és kis lángon pirítsuk 2-3 percig.

3.

Ezalatt kockázzuk fel a pulykamellet. Majd adjuk az alaphoz és pirítsuk át, közben sózzuk meg.

4.

Öntsük hozzá a kókusztejet és a kissé leszűrt paradicsom konzervet (nem kell átpasszírozni, de öntsük egy szűrőre és hagyjuk lecsöpögni a fölösleges levet, ami a saját súlyától lecsöpög).

5.

Hozzuk forrásba, majd kis lángon lefedve pároljuk kb. 15 percet.

6.

A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg, végül az utolsó 10 percre adjuk a pulykához.

7.

Legvégül pedig az utolsó 1 percben adjuk hozzá a mozzarella sajtot és keverjük el. ( Az indiai sajtok hasonlóan a mozzarellához, friss sajtok.) Adjunk még hozzá pár csepp citromlét és tálaljuk főtt rizzsel.

Hozzávalók

2x100 g Szarvasi mozzarella mini

500 g Pulykamell filé

1 g Karfiol

1 doboz Paradicsom konzerv

1 db Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

3 cm Reszelt gyömbér

1 doboz Kókusztej

2 ek. Curry

1/2 ek. Citromlé

2 ek. Olaj