Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Szendvicsek
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
A darált húst jól gyúrjuk ki a fűszerkeverékkel. Ha sovány lenne a hús, keverjünk hozzá egy kis olíva olajat. Hagyjuk állni, míg elkészítjük a paradicsom szószt.
2.
Kevés olívaolajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és a bazsalikomot. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük minimum 30 percig. Végül ízesítsük sóval, borssal.
3.
Vágjunk 2 db, kb. 25 g-os szeletet a sajtból. Készítsük el úgy a húspogácsákat, hogy a sajt legyen középen. A hús fedje be jól mindenhol, hogy ne folyjon ki sehol sülés közben.
4.
Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt, locsoljunk rá egy kis olíva olajat, majd közepes lángon süssük meg rajta a burgereket. Oldalanként kb. 3 percig süssük. Ne nyomkodjuk és lehetőleg csak egyszer fordítsuk meg. Ha nem lenne még kész, akkor tegyük be pár percre a sütőbe még őket. Ha megsültek, pihentessük őket pár percig.
5.
Vágjuk ketté a zsemléket, alulra kanalazzunk rá egy kis paradicsom szószt, majd tegyük rá a burgert. A tetejére is kanalazzunk a paradicsom szószból. Tálaljuk grillezett zöldségekkel és rukkola salátával.
50 g Szarvasi pizza mozzarella
250 g Darált pulyka
1 ek. Grill fűszerkeverék
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 doboz Paradicsom konzerv
1/2 ek. Bazsalikom
1 db Burger zsemle
1-2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!