leendő
partnereinknek

Pulyka burger mozzarellával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A darált húst jól gyúrjuk ki a fűszerkeverékkel. Ha sovány lenne a hús, keverjünk hozzá egy kis olíva olajat. Hagyjuk állni, míg elkészítjük a paradicsom szószt.

2.

Kevés olívaolajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és a bazsalikomot. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük minimum 30 percig. Végül ízesítsük sóval, borssal.

3.

Vágjunk 2 db, kb. 25 g-os szeletet a sajtból. Készítsük el úgy a húspogácsákat, hogy a sajt legyen középen. A hús fedje be jól mindenhol, hogy ne folyjon ki sehol sülés közben.

4.

Forrósítsunk fel egy grillserpenyőt, locsoljunk rá egy kis olíva olajat, majd közepes lángon süssük meg rajta a burgereket. Oldalanként kb. 3 percig süssük. Ne nyomkodjuk és lehetőleg csak egyszer fordítsuk meg. Ha nem lenne még kész, akkor tegyük be pár percre a sütőbe még őket. Ha megsültek, pihentessük őket pár percig.

5.

Vágjuk ketté a zsemléket, alulra kanalazzunk rá egy kis paradicsom szószt, majd tegyük rá a burgert. A tetejére is kanalazzunk a paradicsom szószból. Tálaljuk grillezett zöldségekkel és rukkola salátával.

Hozzávalók

50 g Szarvasi pizza mozzarella

250 g Darált pulyka

1 ek. Grill fűszerkeverék

1 db Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1 doboz Paradicsom konzerv

1/2 ek. Bazsalikom

1 db Burger zsemle

1-2 ek. Olívaolaj

Bors