
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Allergének
tej , zeller1.
A szalonnából vagdossunk le vékonyabb darabokat.
2.
Egy kevés olajat forrósítsunk fel egy lábosban és süssük szép pirosra a húsos szalonna csíkokat. Majd vegyük ki és tegyük egy tányérra hűlni őket.
3.
Közben tisztítsuk meg és daraboljuk fel a póréhagymát.
4.
A forró zsiradékon kis lángon fonnyasszuk meg a pórét kb. 15 perc alatt, időnként kevergessük. Ne pirítsuk, csak szépen fonnyasszuk, maradjon a hagyma finom édeskés. Tegyük hozzá a babérlevelet és a kakukkfüvet is.
5.
Majd öntsük föl a húslevessel és hozzuk forrásba. Adjuk hozzá a kockára vágott krumplit és a felcsíkozott kelkáposztát. Főzzük kb. 15-20 percig, míg a krumpli megpuhul.
6.
A végén habarjuk be a mascarponéval. Tálaljuk a szalonna chipsszel.
40 g Szarvasi mascarpone
6-8 DKG KOLOZSVÁRI SZALONNA
2 db Póréhagyma
2 ek. Olaj
600 g Burgonya
2-3 SZÁL KAKUKKFŰ
2 db Babérlevél
150 g KELKÁPOSZTA
1,5 l Húsleves
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!