
Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej1.
Ha nincs a hűtőben már kész paradicsomszószunk, akkor kezdjük annak az elkészítésével. Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. Forró olíva olajon pirítsuk meg őket. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és hozzuk forrásba. Majd kis-közepes lángon, időnként megkeverve főzzük kb.egy-másfél órát. Ízesítsük egy kevés cukorral, sóval és frissen őrölt borssal. A végén vágjunk bele friss bazsalikom leveleket.
2.
Közben a szűzpecsenyét tisztogassuk meg, ha szükséges. Vágjuk 5-6 nagyobb darabra, majd enyhén klopfoljuk ki a darabokat. Sózzuk, borsozzuk.
3.
Egy serpenyőben forrósítsunk föl olíva olajat, majd 3-4 perc alatt pirítsuk meg szűzérmék mindkét oldalát.
4.
A kész paradicsomszószt öntsük egy hőálló edénybe, majd tegyük bele a szűzérméket. Ezeknek a tetejére pedig tegyük a karikára vágott scamorza sajtot. Tegyük a tálat 200 C-ra előmelegített sütőbe és kb. 6-8 percig süssük, míg a sajt szépen ráolvad a szűzérmék tetejére. Tálaljuk olíva olajon megpirított bagett szeletekkel.
Tipp: Ha az olasz konyha kedvelői vagyunk, akkor érdemes nagyobb mennyiségben paradicsomszószt készítsünk, mert napokig is eláll, így könnyen kínálhatjuk mindig más mellé. Könnyen le is fagyaszthatjuk.
250 g Scamorza
400-500 g Sertésszűz
2 doboz Paradicsom konzerv
1 fej Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
8-10 db Bazsalikom levél
Néhány g Cukor
Pár ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!