
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej , glutén , tojás1.
A cukrot oldjuk fel a langyos vízben, majd szórjuk bele a szárított élesztőt is. Hagyjuk felfutni.
2.
Közben mérjünk ki egy tálban fél kg lisztet. Sózzuk meg. Ha felfutott az élesztő, akkor öntsük ezt az élesztős vizet a lisztre. Adjunk hozzá 4 ek olíva olajat. Dagasszunk belőle pizza tésztát. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis vizet. Tegyük vissza a tálba a tésztát és fedjük le vizes konyharuhával. Meleg helyen kelesszük kb. egy órát, míg szépen legalább duplájára kel.
3.
Ezalatt hámozzuk meg az édesburgonyát és karikázzuk fel kb. fél cm vastag szeletekre. Süssük meg 180 C-os sütőben kb. 10 perc alatt, míg puha nem lesz.
4.
A megkelt pizza tésztát osszuk négyfelé, majd gyúrjuk át a kisebb labdákat. Fedjük le újra őket és kelesszük további 15 percig.
5.
Majd nyújtsuk ki őket és helyezzük pizza lapra őket. Kenjünk rájuk 2-2 ek alap paradicsom szószt. Ezt szórjuk meg reszelt pizza mozzarellával. Erre helyezzük az édesburgonya szeleteket, a koktél paradicsom szeleteket, a feldarabolt spenót leveleket. Rátehetjük a lilahagyma karikákat is, ezeket azonban frissen is rátehetjük a pizzára. Tegyük forró (220-250 C-os) sütőbe és süssük készre kb. 6-8 perc alatt.
600 g Szarvasi pizza mozzarella
800 db Édesburgonya
450 g Spenótlevél
1 db Lilahagyma
8 ek. Paradicsom szósz
20 db Koktélparadicsom
500 g Kenyérliszt
220 ml Víz
1 csomag Instant élesztő
4 ek. Olívaolaj
5 g Cukor
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!