leendő
partnereinknek

Pizza édesburgonyával, mozzarellával és spenóttal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A cukrot oldjuk fel a langyos vízben, majd szórjuk bele a szárított élesztőt is. Hagyjuk felfutni.

2.

Közben mérjünk ki egy tálban fél kg lisztet. Sózzuk meg. Ha felfutott az élesztő, akkor öntsük ezt az élesztős vizet a lisztre. Adjunk hozzá 4 ek olíva olajat. Dagasszunk belőle pizza tésztát. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis vizet. Tegyük vissza a tálba a tésztát és fedjük le vizes konyharuhával. Meleg helyen kelesszük kb. egy órát, míg szépen legalább duplájára kel.

3.

Ezalatt hámozzuk meg az édesburgonyát és karikázzuk fel kb. fél cm vastag szeletekre. Süssük meg 180 C-os sütőben kb. 10 perc alatt, míg puha nem lesz.

4.

A megkelt pizza tésztát osszuk négyfelé, majd gyúrjuk át a kisebb labdákat. Fedjük le újra őket és kelesszük további 15 percig.

5.

Majd nyújtsuk ki őket és helyezzük pizza lapra őket. Kenjünk rájuk 2-2 ek alap paradicsom szószt. Ezt szórjuk meg reszelt pizza mozzarellával. Erre helyezzük az édesburgonya szeleteket, a koktél paradicsom szeleteket, a feldarabolt spenót leveleket. Rátehetjük a lilahagyma karikákat is, ezeket azonban frissen is rátehetjük a pizzára. Tegyük forró (220-250 C-os) sütőbe és süssük készre kb. 6-8 perc alatt.

Hozzávalók

600 g Szarvasi pizza mozzarella

800 db Édesburgonya

450 g Spenótlevél

1 db Lilahagyma

8 ek. Paradicsom szósz

20 db Koktélparadicsom

500 g Kenyérliszt

220 ml Víz

1 csomag Instant élesztő

4 ek. Olívaolaj

5 g Cukor