leendő
partnereinknek

Pirítós szendvics ricottával, szőlővel és baconnel

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Reggelik

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás , diófélék

Elkészítés

1.

A szőlőszemeket felezzük meg. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés szőlőmag olajat, majd adjuk hozzá a szőlőt. Kezdjük pirítani, majd öntsük rá a mézet és dobjuk rá a rozmaringot. 1-2 percig pirítsuk időnként megforgatva, majd szedjük ki egy kis tálkára.

2.

A jó húsos szalonnát csíkozzuk fel, majd a maradék kis olajon és mézen 1 perc alatt pirítsuk meg a serpenyőben.

3.

Pirítsuk meg a kenyérszeleteket. Kenjük meg őket a ricottával. Halmozzuk rájuk a szőlőt és a szalonnát, végül tegyük rájuk a nagy darabokban hagyott dióbelet. Szórjuk meg, illetve díszítsük petrezselyem levéllel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

4 szelet Kenyér

200g g Szőlő

4 db, kb. 250 g Szalonna

60 g Dió

1 ek. Méz

1 ek. Szőlőmagolaj

Néhány levél Rozmaring

Néhány csokor Petrezselyemzöld