
Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Szendvicsek
Címkék
VegetáriánusAllergének
glutén , tojás1.
A padlizsánt vágjuk kb fél cm-es szeletekre. Jól sózzuk be, és tegyük félre minimum 15 percre. Ezzel a benne lévő kesernyés, csípős létől szabadulunk meg. Ha már sok levet eresztett, akkor kézzel még jól csavarjuk ki belőle a levet.
2.
Egy grillserpenyőt forrósítsunk fel, majd locsoljunk rá egy kis olívaolajat. Grillezzük meg rajta a padlizsán szeleteket.
3.
2 szelet fehér kenyeret pirítsunk meg. Kenjük meg egy kis olívaolajjal és fokhagyma gerezddel.
4.
Felváltva helyezzük rájuk a padlizsán szeleteket és a laktózmentes mozzarella sajtot.
5.
A megmosott paradicsomot negyedeljük fel, vágjuk ki a magjait és a húsát kockázzuk fel. A bazsalikom leveleket aprítsuk fel és keverjük el egy kis olívaolajjal.
6.
Tálaljuk a pirítósokat rukkola salátával, a paradicsom kockákkal és a bazsalikomos olajjal meglocsolva.
100 g Szarvasi laktózmentes mozzarella
1 db Padlizsán
2 szelet Kenyér
1 db Paradicsom
10 db Bazsalikom levél
Néhány ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
Néhány g Rukkola
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!