leendő
partnereinknek

Pirítós grillezett padlizsánnal és laktózmentes mozzarellával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

glutén , tojás

Elkészítés

1.

A padlizsánt vágjuk kb fél cm-es szeletekre. Jól sózzuk be, és tegyük félre minimum 15 percre. Ezzel a benne lévő kesernyés, csípős létől szabadulunk meg. Ha már sok levet eresztett, akkor kézzel még jól csavarjuk ki belőle a levet.

2.

Egy grillserpenyőt forrósítsunk fel, majd locsoljunk rá egy kis olívaolajat. Grillezzük meg rajta a padlizsán szeleteket.

3.

2 szelet fehér kenyeret pirítsunk meg. Kenjük meg egy kis olívaolajjal és fokhagyma gerezddel.

4.

Felváltva helyezzük rájuk a padlizsán szeleteket és a laktózmentes mozzarella sajtot.

5.

A megmosott paradicsomot negyedeljük fel, vágjuk ki a magjait és a húsát kockázzuk fel. A bazsalikom leveleket aprítsuk fel és keverjük el egy kis olívaolajjal.

6.

Tálaljuk a pirítósokat rukkola salátával, a paradicsom kockákkal és a bazsalikomos olajjal meglocsolva.

Hozzávalók

100 g Szarvasi laktózmentes mozzarella

1 db Padlizsán

2 szelet Kenyér

1 db Paradicsom

10 db Bazsalikom levél

Néhány ek. Olívaolaj

1 gerezd Fokhagyma

Néhány g Rukkola