leendő
partnereinknek

Pikáns marhahúsos saláta vitale sporttésztával és mascarponéval

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás , zeller , mustár

Elkészítés

1.

Tegyünk föl enyhén sós vizet forrni a tésztának. Az érlelt marhahús szeleteket vegyük ki a hűtőből jó előre, hogy sütéskor már szobahőmérsékletűek legyenek. Sózzuk, borsozzuk őket. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kis olíva olajat és hirtelen süssük meg a szeletek mindkét oldalát. Ha kész, tegyük félre őket pihenni.

2.

Ha már lobogva forr a víz, akkor a tésztát főzzük meg 13-14 perc alatt. Majd szűrjük le és hűtsük le. Közben vágjuk kockára a zöldségeket és vékony szeletekre az újhagymát.

3.

Ha már pihent jó pár percet a hús és megfelelően ellazultak az izomrostok, akkor a rostokra merőlegesen szeleteljük fel, akár csíkokat is vághatunk belőle.

4.

Egy tálban keverjük össze a mascarponét a mustárral és a citromlével. Keverjük hozzá a tésztát, majd a zöldségek nagy részét is. Tálaláskor szórjuk még meg a salátát a maradék zöldségekkel és rendezzük el a hússzeleteket is rajta.

Hozzávalók

125 g Szarvasi mascarpone

200 g Orsó sporttészta

2x200 g Marhasteak

2 db Erős paprika

160 g / kb. 3-4 db Paradicsom

50 g / kb. 2-3 szál Zellerszár

50 g Savanyú uborka

2 szál Újhagyma

2 ek. Mustár

2 ek. Citromlé

Bors