leendő
partnereinknek

Penne sporttészta light mozzarellával, zöldségekkel és kesudióval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén , diófélék

Elkészítés

1.

A tésztát főzzük meg enyhén sózott bő, forró vízben, majd alaposan szűrjük le.

2.

Eközben tisztítsuk meg a gombát és vágjuk cikkekre. Egy serpenyőben egy evőkanál forró olívaolajon pirítsuk meg.

3.

A spárga fás végeit vágjuk le. (Ha csak kissé fás, akkor elég, ha lehámozzuk a spárga végét.) Mossuk meg és enyhén sózott forró vízben 3 perc alatt főzzük meg, majd hideg vízzel azonnal hűtsük le. Ezután vágjuk 2-3 cm-es darabokra.

4.

Az aszalt paradicsomot vágjuk csíkokra.

5

A megmosott bazsalikomlevelekből, egy evőkanál kesudióból, a fokhagymából és egy evőkanál olívaolajból egy mozsárban készítsünk pestót. (Ha nincs mozsarunk, akkor csak vágjunk nagyon apróra mindent egy késsel, majd keverjük össze az olívaolajjal.)

6.

Adjuk az összetevőket a gombához, melegítsük át a serpenyőben, majd keverjük hozzá a közben kifőtt tésztát. Ízesítsük kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal.

7.

Pirítsuk meg a maradék kesudiót és tálaláskor szórjuk meg a tészta tetejét vele.

Tipp:Olívaolaj helyett használjunk az aszalt paradicsom olajából.

Hozzávalók

100 g Mozzarella mini light

150 g Penne

100 db Csiperke gomba

4 db Aszalt paradicsom

1 gerezd Fokhagyma

Bors

2 ek. Olívaolaj

12-15 db Bazsalikom levél

4 Kesudió

150 g Spárga