Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej , glutén , diófélék1.
A tésztát főzzük meg enyhén sózott bő, forró vízben, majd alaposan szűrjük le.
2.
Eközben tisztítsuk meg a gombát és vágjuk cikkekre. Egy serpenyőben egy evőkanál forró olívaolajon pirítsuk meg.
3.
A spárga fás végeit vágjuk le. (Ha csak kissé fás, akkor elég, ha lehámozzuk a spárga végét.) Mossuk meg és enyhén sózott forró vízben 3 perc alatt főzzük meg, majd hideg vízzel azonnal hűtsük le. Ezután vágjuk 2-3 cm-es darabokra.
4.
Az aszalt paradicsomot vágjuk csíkokra.
5
A megmosott bazsalikomlevelekből, egy evőkanál kesudióból, a fokhagymából és egy evőkanál olívaolajból egy mozsárban készítsünk pestót. (Ha nincs mozsarunk, akkor csak vágjunk nagyon apróra mindent egy késsel, majd keverjük össze az olívaolajjal.)
6.
Adjuk az összetevőket a gombához, melegítsük át a serpenyőben, majd keverjük hozzá a közben kifőtt tésztát. Ízesítsük kevés sóval és frissen őrölt fekete borssal.
7.
Pirítsuk meg a maradék kesudiót és tálaláskor szórjuk meg a tészta tetejét vele.
Tipp:Olívaolaj helyett használjunk az aszalt paradicsom olajából.
100 g Mozzarella mini light
150 g Penne
100 db Csiperke gomba
4 db Aszalt paradicsom
1 gerezd Fokhagyma
Só
Bors
2 ek. Olívaolaj
12-15 db Bazsalikom levél
4 Kesudió
150 g Spárga
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!