leendő
partnereinknek

Penne spárgával, citrommal és mozzarellával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

Bő, sós, forrásban lévő vízben 3 perc alatt főzzük meg a spárgát. Vegyük ki őket szűrőkanállal, majd jéghideg vízben hűtsük le azonnal, hogy ne főjön tovább, illetve megmaradjon a szép zöld színe. Vágjuk őket 4-4 darabba.

2.

A spárga után a spárga vizében megfőzhetjük a tésztát is a csomagolásán leírtak szerint. Ha kész, szűrjük le.

3.

Közben reszeljük le, vagy vékonyan vágjuk le a citrom héját, majd facsarjuk ki a levét. A mozzarellát kockázzuk fel.

4.

A megfőtt tésztát keverjük össze a spárgával, citromlével, citromhéjjal, olíva olajjal és mozzarella sajttal. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk. Opcionálisan megszórhatjuk reszelt parmezánnal is.

Hozzávalók

2x100 g Szarvasi mozzarella light

16 szál Zöld spárga

1 db Citrom

100 ml, kb. 7 ek. Olívaolaj

400 g Penne

Bors