Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej , glutén1.
Bő, sós, forrásban lévő vízben 3 perc alatt főzzük meg a spárgát. Vegyük ki őket szűrőkanállal, majd jéghideg vízben hűtsük le azonnal, hogy ne főjön tovább, illetve megmaradjon a szép zöld színe. Vágjuk őket 4-4 darabba.
2.
A spárga után a spárga vizében megfőzhetjük a tésztát is a csomagolásán leírtak szerint. Ha kész, szűrjük le.
3.
Közben reszeljük le, vagy vékonyan vágjuk le a citrom héját, majd facsarjuk ki a levét. A mozzarellát kockázzuk fel.
4.
A megfőtt tésztát keverjük össze a spárgával, citromlével, citromhéjjal, olíva olajjal és mozzarella sajttal. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk. Opcionálisan megszórhatjuk reszelt parmezánnal is.
2x100 g Szarvasi mozzarella light
16 szál Zöld spárga
1 db Citrom
100 ml, kb. 7 ek. Olívaolaj
400 g Penne
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!