Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , tojás , diófélék1.
Keverjük össze a tojás sárgákat a cukor felével és a vanília aromával.
2.
Egy edényben keverjük össze a mascarponét 100 ml tejjel, a cukor másik felével és egy csipet sóval. Melegítsük föl és tartsuk egy pár percig éppen forráspont alatt. Húzzuk le a tűzről és öntsük a cukros tojáshoz. Keverjük simára.
3.
Öntsük vissza ezt a mixet az edénybe és egy habverővel kevergetve, kis-közepes lángon főzzük, míg szépen besűrűsödik.
4.
Közben törjük össze a egy villával a banánt. A mixet öntsük át egy tiszta edénybe, adjuk hozzá az összetört banánt és még egy fél dl hideg tejet. Tegyük hűtőbe és hagyjuk pár órát jól lehűlni. (Betehetjük a fagyasztóba is, így hamarabb lehűl, de vigyázzunk, ne fagyjon meg.)
5.
Kapcsoljuk be a fagylaltgépet és öntsük a jól lehűlt mixet bele. Hagyjuk, hadd dolgozzon a gép.
6.
Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a dióbelet, majd hagyjuk kihűlni. Vágjuk durvára.
7.
Mikor már majdnem kész a fagylalt, öntsük bele a dióbelet is. Tegyük vissza a fagyasztóba, hogy a megfelelő állagúra fagyjon meg. Tálaláskor díszíthetjük banánkarikákkal és dióval.
250 g Szarvasi mascarpone
4 db Tojás sárgája
1 ek. Vanília aroma
100 g Cukor
2 db Banán
50 g Dió
150 ml Tej
1 Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!