leendő
partnereinknek

Pekándiós banánfagyi

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , tojás , diófélék

Elkészítés

1.

Keverjük össze a tojás sárgákat a cukor felével és a vanília aromával.

2.

Egy edényben keverjük össze a mascarponét 100 ml tejjel, a cukor másik felével és egy csipet sóval. Melegítsük föl és tartsuk egy pár percig éppen forráspont alatt. Húzzuk le a tűzről és öntsük a cukros tojáshoz. Keverjük simára.

3.

Öntsük vissza ezt a mixet az edénybe és egy habverővel kevergetve, kis-közepes lángon főzzük, míg szépen besűrűsödik.

4.

Közben törjük össze a egy villával a banánt. A mixet öntsük át egy tiszta edénybe, adjuk hozzá az összetört banánt és még egy fél dl hideg tejet. Tegyük hűtőbe és hagyjuk pár órát jól lehűlni. (Betehetjük a fagyasztóba is, így hamarabb lehűl, de vigyázzunk, ne fagyjon meg.)

5.

Kapcsoljuk be a fagylaltgépet és öntsük a jól lehűlt mixet bele. Hagyjuk, hadd dolgozzon a gép.

6.

Közben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a dióbelet, majd hagyjuk kihűlni. Vágjuk durvára.

7.

Mikor már majdnem kész a fagylalt, öntsük bele a dióbelet is. Tegyük vissza a fagyasztóba, hogy a megfelelő állagúra fagyjon meg. Tálaláskor díszíthetjük banánkarikákkal és dióval.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

4 db Tojás sárgája

1 ek. Vanília aroma

100 g Cukor

2 db Banán

50 g Dió

150 ml Tej

1 Só