leendő
partnereinknek

Paradicsomszószos gnocchi mozzarellával sütve

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A paradicsomkonzervet szűrjük le. Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát és a szárított fűszereket a babérlevéllel együtt.

2.

Pirítsuk további egy percet, majd adjuk hozzá a leszűrt paradicsom kockákat. Ízesítsük sóval, borssal. Lassú-közepes lángon 30-40 perc alatt készítsük el a szószt. (Amennyiben időnk engedi, főzhetjük tovább, akár 2-3 órán keresztül is lassú tűzön a szószt.)

3.

Közben készítsük el a gnocchit a tasakon található útmutató szerint. (Ha a szószt tovább főzzük, és bőven van időnk, akkor a gnocchit készítsük el magunk lisztből, burgonyából és kevés tojásból.)

4.

Ha kész a szósz, keverjük össze a gnocchival, és öntsük egy hőálló tálba. A tetejére helyezzük a felszeletelt mozzarella sajtot, és 190 fokos sütőben süssük 5-10 percet, míg a mozzarella szépen megolvad. Tálaljuk zöld salátával.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

2 doboz Paradicsom konzerv

1 db Vöröshagyma

2 gerezd Fokhagyma

1/2 tk. Oregánó

1/2 ek. Bazsalikom

1/2 tk. Kakukkfű

1 db Babérlevél

500 g Gnocchi

2-3 ek. Olívaolaj

Bors