Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , zeller , glutén1.
A csirkét vágjuk darabokra. Sózzuk be és hagyjuk állni egy kicsit.
2.
Forrósítsunk fel egy kis olajat egy serpenyőben. Szórjuk meg egy kis liszttel a húsdarabokat, majd pirítsuk le őket az olajon. Tegyük a körbepirult csirkedarabokat egy mélyebb hőálló tálba.
3.
A maradék olajhoz adjunk egy keveset, ha szükséges és pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
4.
Öntsük hozzá a paradicsom konzervet és a húslevest. Hozzuk forrásba, majd levéve a lángot forraljuk kb. 10-15 percig. Adjuk hozzá a tárkonyt és a babérlevelet. Majd mindezt öntsük rá a csirkére. Fedjük le és tegyük 170 fokos sütőbe kb. 1 órára, míg a csirke puha nem lesz.
5.
A főzés vége előtt 5-10 perccel vegyük le a fedőt és daraboljunk rá Szarvasi Mozzarella sajtot. Olvassuk rá. Tálaljuk főtt tésztával, pl. spagettivel.
200 g Szarvasi mozzarella
kb. 1,5 kg Egész csirke
1 fej Hagyma
2 doboz Paradicsom konzerv
0,400 l Húsleves
2 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 ek. Tárkony
OLÍVAOLAJ
30-40 g Liszt
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!