leendő
partnereinknek

Paradicsomos, tárkonyos csirke mozzarellával

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , zeller , glutén

Elkészítés

1.

A csirkét vágjuk darabokra. Sózzuk be és hagyjuk állni egy kicsit.

2.

Forrósítsunk fel egy kis olajat egy serpenyőben. Szórjuk meg egy kis liszttel a húsdarabokat, majd pirítsuk le őket az olajon. Tegyük a körbepirult csirkedarabokat egy mélyebb hőálló tálba.

3.

A maradék olajhoz adjunk egy keveset, ha szükséges és pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.

4.

Öntsük hozzá a paradicsom konzervet és a húslevest. Hozzuk forrásba, majd levéve a lángot forraljuk kb. 10-15 percig. Adjuk hozzá a tárkonyt és a babérlevelet. Majd mindezt öntsük rá a csirkére. Fedjük le és tegyük 170 fokos sütőbe kb. 1 órára, míg a csirke puha nem lesz.

5.

A főzés vége előtt 5-10 perccel vegyük le a fedőt és daraboljunk rá Szarvasi Mozzarella sajtot. Olvassuk rá. Tálaljuk főtt tésztával, pl. spagettivel.

Hozzávalók

200 g Szarvasi mozzarella

kb. 1,5 kg Egész csirke

1 fej Hagyma

2 doboz Paradicsom konzerv

0,400 l Húsleves

2 gerezd Fokhagyma

2 db Babérlevél

1 ek. Tárkony

OLÍVAOLAJ

30-40 g Liszt

Bors