Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , zeller , tojás1.
A káposzta külső leveleit szedjük le, majd vágjuk ki a torzsáját. Ezután szeleteljük vékonyra a leveleket, majd forró, sós vízben főzzük 3-4 percig. Ha kész, szűrjük le.
2.
Közben a darált húst keverjük össze a fűszerekkel, a lereszelt fokhagymával, sóval és borssal, illetve a jól átmosott rizzsel.
3.
Egy kis lábosban forraljuk fel a paradicsom konzervet a húslevessel. Enyhén sózzuk meg.
4.
Egy sütőtál, vagy közepes méretű mélyebb tepsi aljára halmozzuk a káposzta egyik felét, erre rakjuk rá a húst. Öntsük rá a paradicsomos húslevest. Végül takarjuk le a káposzta másik felével. Alufóliával fedjük le és tegyük 180 C-ra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 30-35 percig.
5.
Ekkor vegyük ki a sütőből és szedjük le róla a fóliát. Reszeljük le a füstölt mozzarellát. A tejfölt keverjük el egy tojással és a sajt felével. Kenjük a káposztára egyenletesen. Végül szórjuk meg a maradék füstölt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és süssük 20 percig, míg a sajt szépen ráolvad és megpirosodik a tetején.
250 g Szarvasi füstölt mozzarella
800 g Darált sertéshús
150 g Rizs
1 doboz Paradicsom konzerv
0,250 l Húsleves
3 gerezd Fokhagyma
1/3 (1 tk.) ek. Bazsalikom
1 tk. Borsikafű
1 tk. Kakukkfű
300 g Tejföl
1 db Tojás
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!