leendő
partnereinknek

Paradicsomos rakott kel füstölt mozzarellával

PARADICSOMOS RAKOTT KEL FÜSTÖLT MOZZARELLÁVAL

Elkészítési idő

60-120 perc

PARADICSOMOS RAKOTT KEL FÜSTÖLT MOZZARELLÁVAL

Kategória

Főételek

PARADICSOMOS RAKOTT KEL FÜSTÖLT MOZZARELLÁVAL

Cimkék

PARADICSOMOS RAKOTT KEL FÜSTÖLT MOZZARELLÁVAL

Allergének

tej , zeller , tojás

Hozzávalók

250 g Szarvasi füstölt mozzarella

800 g Darált sertéshús

150 g Rizs

1 doboz Paradicsom konzerv

0,250 l Húsleves

3 gerezd Fokhagyma

1/3 (1 tk.) ek. Bazsalikom

1 tk. Borsikafű

1 tk. Kakukkfű

300 g Tejföl

1 db Tojás

Bors

Elkészítés

1.

A káposzta külső leveleit szedjük le, majd vágjuk ki a torzsáját. Ezután szeleteljük vékonyra a leveleket, majd forró, sós vízben főzzük 3-4 percig. Ha kész, szűrjük le.

2.

Közben a darált húst keverjük össze a fűszerekkel, a lereszelt fokhagymával, sóval és borssal, illetve a jól átmosott rizzsel.

3.

Egy kis lábosban forraljuk fel a paradicsom konzervet a húslevessel. Enyhén sózzuk meg.

4.

Egy sütőtál, vagy közepes méretű mélyebb tepsi aljára halmozzuk a káposzta egyik felét, erre rakjuk rá a húst. Öntsük rá a paradicsomos húslevest. Végül takarjuk le a káposzta másik felével. Alufóliával fedjük le és tegyük 180 C-ra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 30-35 percig.

5.

Ekkor vegyük ki a sütőből és szedjük le róla a fóliát. Reszeljük le a füstölt mozzarellát. A tejfölt keverjük el egy tojással és a sajt felével. Kenjük a káposztára egyenletesen. Végül szórjuk meg a maradék füstölt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és süssük 20 percig, míg a sajt szépen ráolvad és megpirosodik a tetején.