leendő
partnereinknek

Paradicsomos marharagu gnocchival és mozzarellával sütve

Elkészítési idő

120 percnél több

Kategória

Főételek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Pirítsuk meg olívaolajon a finomra vágott hagymát.

2.

Adjuk hozzá a közepes kockákra vágott marhahúst, és időnként megkeverve, pirítsuk meg a hagymán.

3.

Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, a babérleveleket, az oregánót, a kakukkfüvet és a finomra vágott fokhagymát. Enyhén sózzuk meg. Hozzuk forrásba.

4.

Pároljuk kis lángon, lefedve, időnként megkeverve és pici vizet öntve hozzá, míg puha nem lesz a hús, kb. 2 órán keresztül. Ha kész, ízesítsük még frissen őrölt borssal és sóval, ha szükséges.

5.

A főzés végén főzzük meg a gnocchit sós vízben. Keverjük a raguhoz.

6.

Öntsük a gnocchis ragu felét egy hőálló tálba, és szórjuk rá a lereszelt mozzarella sajt felét. Majd öntsük rá a másik felét és szórjuk a sajt maradék felét a tetejére. Tegyük 220 fokos sütőbe és olvasszuk rá a sajtot kb. 10-12 perc alatt.

Hozzávalók

200 g Szarvasi pizza mozzarella

800 g Darált marhahús

1 db Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1/2 tk. Kakukkfű

1/2 tk. Oregánó

2 db Babérlevél

2 ek. Olívaolaj

Bors