Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej1.
A padlizsánt vágjuk kb. 2 cm-es kockákra, majd jól sózzuk be, hogy a csípős, kesernyés lé kicsöpögjön belőle. Legvégül kézzel is jól csavarjuk ki a padlizsánt.
2.
Közben vágjuk a hagymát és a fokhagymát finomra. A gombát vágjuk cikkekre.
3.
A hagymát és a fokhagymát pirítsuk meg olíva olajon. Erre tegyük a gombát és nagy lángon pirítsuk meg jól. Közben sózzuk meg.
4.
Adjuk hozzá a padlizsánt, jól forgassuk át őket. Vágjuk apróra a szárított gombát és az áztató lével együtt adjuk a zöldségekhez.
5.
Közepes lángon főzzük. Ha már majdnem elfőtte a levét, akkor adjuk hozzá a paradicsomot és a finomra vágott rozmaringot is. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Kis lángon, lefedve főzzük 20-25 percig, míg a padlizsán meg nem puhul. Időközben pótoljuk vízzel az elpárolgott folyadékot.
6.
Végül forró, sós vízben főzzük meg a friss pappardelle tésztát kb. 3 perc alatt. Szűrjük le, majd keverjük össze a szósszal. Tálaláskor tépkedjük rá a mozzarella sajtot, szórjuk meg friss petrezselyem zölddel és frissen őrölt fekete borssal.
200 g Szarvasi mozzarella
1 db Padlizsán
150 g Gomba
15 g Gomba
1 doboz Paradicsom konzerv
1 fej Hagyma
1 gerezd Fokhagyma
450
Néhány levél Rozmaring
1 csokor Petrezselyemzöld
Só
Bors
1-2 ek. Olívaolaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!