leendő
partnereinknek

Pappardelle padlizsánnal, gombával és mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A padlizsánt vágjuk kb. 2 cm-es kockákra, majd jól sózzuk be, hogy a csípős, kesernyés lé kicsöpögjön belőle. Legvégül kézzel is jól csavarjuk ki a padlizsánt.

2.

Közben vágjuk a hagymát és a fokhagymát finomra. A gombát vágjuk cikkekre.

3.

A hagymát és a fokhagymát pirítsuk meg olíva olajon. Erre tegyük a gombát és nagy lángon pirítsuk meg jól. Közben sózzuk meg.

4.

Adjuk hozzá a padlizsánt, jól forgassuk át őket. Vágjuk apróra a szárított gombát és az áztató lével együtt adjuk a zöldségekhez.

5.

Közepes lángon főzzük. Ha már majdnem elfőtte a levét, akkor adjuk hozzá a paradicsomot és a finomra vágott rozmaringot is. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Kis lángon, lefedve főzzük 20-25 percig, míg a padlizsán meg nem puhul. Időközben pótoljuk vízzel az elpárolgott folyadékot.

6.

Végül forró, sós vízben főzzük meg a friss pappardelle tésztát kb. 3 perc alatt. Szűrjük le, majd keverjük össze a szósszal. Tálaláskor tépkedjük rá a mozzarella sajtot, szórjuk meg friss petrezselyem zölddel és frissen őrölt fekete borssal.

Hozzávalók

200 g Szarvasi mozzarella

1 db Padlizsán

150 g Gomba

15 g Gomba

1 doboz Paradicsom konzerv

1 fej Hagyma

1 gerezd Fokhagyma

450

Néhány levél Rozmaring

1 csokor Petrezselyemzöld

Bors

1-2 ek. Olívaolaj