leendő
partnereinknek

Panettone torta ricottával és barackkal

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Keverjük ki a ricottát a baracklekvárral, narancshéjjal és porcukorral. Tegyük hűtőbe felhasználásig.

2.

A cukorból és a vízből főzzünk egy szirupot. Végül öntsük bele a rumot és főzzük még 1-2 percig.

3.

A panettonénak vágjuk le a tetejét, ezt tegyük el más felhasználásra. Majd vágjuk 6 egyforma rétegre, hogy kapjunk 2 db 3 rétegű tortát.

4.

A rétegeket locsoljuk meg a sziruppal. Majd kenjük meg őket a krémmel és helyezzük őket egymásra. Tegyük hűtőbe pár órára, hogy érjenek össze.

5.

Tálaláskor díszítsük a tetejüket őszibarack szeletekkel.

Hozzávalók

500 g Szarvasi ricotta

500 g Panettone

4 ek. Baracklekvár

1 db Narancs

15 g Porcukor

2 db Őszibarack

200 ml Víz

60 g Cukor

2-3 ek. Rum aroma